Αρχική Νέα Τοπικά Μάρκος Σκούφαλος: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

Μάρκος Σκούφαλος: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

6

Σε άρθρο του ο υποψήφιος Δήμαρχος Ομηρούπολης κ.Μάρκος Σκούφαλος αναφέρει:

 

“Τρεις μέρες πριν τις εκλογές είναι απολύτως φυσικό τα ψευτοδιλήμματα  προς τους ψηφοφόρους να παίρνουν καταιγιστικές διαστάσεις για ευνόητους λόγους.
Περίοπτη θέση  σε κάθε εκλογική αναμέτρηση από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν έχει το ψευτοδίλημμα: Συντήρηση ή Πρόοδος;
 Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας στηριχτούμε στο μεθοδολογικό εργαλείο που αφορά στο γεγονός ότι κριτήριο της αλήθειας είναι η πράξη.
 Στο φως λοιπόν της πράξης στην Ομηρούπολη οι υποτιθέμενοι εκπροσωπούντες την πρόοδο στο δημοτικό συμβούλιο, συμπολίτευση και πλειοψηφία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους καιρούς της εξουσίας τους αύξαναν τα ανταποδοτικά τέλη με ρυθμούς από διπλάσιους του πληθωρισμού μέχρι και πολλαπλάσιους.


Αποδέχτηκαν τη μιζέρια των χρηματοδοτήσεων από την κεντρική εξουσία και ουδέποτε διεκδίκησαν δεκάρα τσακιστή.
Διοίκησαν με οδηγό την ανταποδοτικότητα, δηλαδή πλήρωσε για να έχεις και αποδέχονται ως εργαλείο λειτουργίας ενός δήμου την τοπική φορολογία.
Συναίνεσαν και εφάρμοσαν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις με τα προγράμματα μερικής απασχόλησης και μερικής ασφάλισης, που απορυθμίζουν τη ζωή των εργαζομένων.


Ουδέποτε γι αυτούς οι παρακρατημένοι πόροι  αποτέλεσαν πεδίο διεκδίκησης χρημάτων που ανήκουν στο κάτω κάτω στους δημότες.
Ορκίζονται στην εφαρμογή των συμπράξεων του δήμου με τις ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου οι πρώτες να αυγατίζουν τα κέρδη τους και ο εργαζόμενος και συνταξιούχος δημότης να πληρώνει.


Λειτούργησαν ως πειθήνια όργανα των διάφορων επενδυτών είτε αυτό αφορούσε στις ιχθυοκαλλιέργειες, είτε αφορούσε στη ρεζέρβα στη Σιδηρούντα, είτε αφορούσε στις επενδύσεις αιολικής ενέργειας τύπου ΡΟΚΑ. Έχουν “τιμήσει” μάλιστα εκπροσώπους αυτών των επενδυτών σε περίοπτες θέσεις στα ψηφοδέλτιά τους.


Εν κατακλείδι όλοι αυτοί που εντάσσονται στο φάσμα της προόδου, ΠΑΚ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ με τον κ Παπαληό και “ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ” με τον κ. Μούνδρο, με ελάχιστες διαχειριστικές αποκλίσεις συμφωνούν με το μοντέλο που αντιμετωπίζει την τοπική αυτοδιοίκηση ως φοροεισπράχτορα  και φορομπήχτη. Το μοντέλο που προωθεί την τοπική αυτοδιοίκηση επιχειρηματία που μαζί με την εκάστοτε κυβέρνηση θα απομυζά το πενιχρό εισόδημα των δημοτών που μονίμως αποτελούν τα θύματα.


Το δήθεν αντίπαλο δέος, η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ με τον κ. Μαλαφή, που εκπροσωπεί υποτίθεται τη “συντήρηση”, σε τίποτε δε διαφωνεί με τα παραπάνω.


Μια περιήγηση να κάνει κανείς στα χωριά της Αμανής, να μιλήσει με τους κατοίκους, είναι αρκετή για να καταλάβει πώς αυτό το αντιλαϊκό μοντέλο εφαρμόστηκε για 8 χρόνια στο συγκεκριμένο δήμο. Αλλά και στο πρόγραμμά του να ρίξει κανείς μια ματιά, συρραφή σκέψεων ατάκτως εριμμένων, είναι αρκετή για να καταλάβει ότι το χέρι θα μπει βαθιά στην τσέπη του δημότη, ότι γη αέρας θάλασσα αποτελούν για τη συγκεκριμένη παράταξη, είδη προς πώληση.


Τι ακριβώς συμβαίνει; “Πρόοδος” και “συντήρηση” αποτελούν όψεις του ίδιου νομίσματος, όπως το ευρώ που αλλάζει από χώρα σε χώρα αλλά η αξία του έχει πάει την  ακρίβεια στα ύψη. Εκπροσωπούν και οι τρεις παρατάξεις το ίδιο φθαρμένο πολιτικό σκηνικό που έχει οδηγήσει στο τέλμα το δήμο Ομηρούπολης. Πρόκειται για τρεις παρατάξεις στη συσκευασία της μιας.


Η πρόκληση προς τους δημότες μας, στην οποία απαντούν με ένα μεγάλο κύμα αποδοχής που οδηγεί στην αλλαγή του σκηνικού, είναι να υπερψηφίσουν την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ , να την αναγορεύσουν σε δημοτική αρχή.


Από αυτή την αναμφισβήτητη τάση του εκλογικού σώματος, από αυτό το λαϊκό “τσουνάμι”, πηγάζουν τα σενάρια με τα ψευτοδιλήμματα, η “γκαλοπολογία” που τις επιθυμίες των άλλων τριών παρατάξεων που ευθύνονται ή υπόσχονται επί της ουσίας  αυτή την κατάντια τις παρουσιάζουν για πραγματικότητα, οι άνανδρες επιθέσεις εναντίον τοπικών μας συμβούλων, τα ταξίματα οι εκβιασμοί και τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής.


 Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ορθοστατούσα και ορθοβαδίζουσα  ΜΑΖΙ με τους δημότες μας, συνεχίζει τη νικηφόρα πορεία της μέχρι την τελευταία στιγμή, για να δώσει φτερά στην ελπίδα, για να γίνει το μεγάλο βήμα στο δήμο μας, η μεγάλη αλλαγή που θα καταρρακώσει και όλα τα αναφερόμενα σενάρια.”