Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση από τη Βουλευτή κ.Ελπίδας Τσουρή για ελλείψεις καθηγητών

Ερώτηση από τη Βουλευτή κ.Ελπίδας Τσουρή για ελλείψεις καθηγητών

26

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ καθηγητών στις ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού διαπιστώνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή, σύμφωνα με την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Στην ερώτησή της η κ. Τσουρή σημειώνει ότι με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής περιόδου η εικόνα που παρουσιάζει ο τομέας της ναυτικής εκπαίδευσης είναι αποκαρδιωτική.

Είναι γνωστό, προσθέτει, ότι ο αριθμός των εισακτέων σπουδαστών είναι κατά πολύ μειωμένος και οι περιφερειακές ΑΕΝ κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πρωτοετείς σπουδαστές. Παράλληλα, όπως υποστηρίζει, στη συντριπτική πλειοψηφία των ΑΕΝ οι προκηρύξεις για την πρόσληψη του αναγκαίου έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού έγιναν με σημαντική καθυστέρηση και μάλιστα μέσα στο μήνα Αύγουστο, ενώ καταγράφεται έλλειψη υποψηφίων για την κάλυψη των αντίστοιχων θέσεων.

Οι επαναπροκηρύξεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει η βουλευτής την ΑΕΝ Οινουσσών, στην οποία έχει προσληφθεί μέχρι σήμερα ο ένας από τους τέσσερις απαραίτητους καθηγητές ναυτικών μαθημάτων.

 

Η κ. Τσουρή ζητεί να πληροφορηθεί από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ποιοι είναι οι λόγοι της μη έγκαιρης προκήρυξης των θέσεων έκτακτου προσωπικού στις ΑΕΝ και τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση στην περίπτωση μη εύρεσης ωρομίσθιων καθηγητών ναυτικών μαθημάτων ιδιαίτερα στις περιφερειακές σχολές όπως αυτή των Οινουσσών.