Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Εμπρηστικές δηλώσεις και τουρκικά διαβήματα κατά της Ελλάδας

Εμπρηστικές δηλώσεις και τουρκικά διαβήματα κατά της Ελλάδας

7

Ειδικότητα της Ελλάδας είναι τα αεροπορικά και όχι τα σιδηροδρομικά ατυχήματα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας – μετά από πέντε ημέρες- δήλωση του Έλληνα ομολόγου του περί «εκτροχιασμού» της τουρκικής υποψηφιότητας στην Ε.Ε.


Τέτοιου ύφους και περιεχομένου απαντήσεις και υποδείξεις δε μεταβάλλουν τη πραγματικότητα, απάντησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.


Την ίδια ώρα, πάντως, ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για την ετοιμότητα της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ε.Ε. Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση, δήλωσε ότι οι ενδείξεις πoυ διαθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι ενθαρρυντικές, ούτε θετικές. Πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες Βρυξελλών – Άγκυρας συνεχίζονται με σκοπό την εφαρμογή του πρωτοκόλλου τελωνειακής ένωσης, που συνεπαγεται το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων σε κυπριακά πλοία και αεροσκάφη.


Διάβημα


Εξάλλου, η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα προέβη σε διάβημα για τον εμπρησμό αυτοκινήτου της τουρκικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, τα ξημερώματα της Δευτέρας, εκφράζοντας τη λύπη της για την «τρομοκρατική» όπως τη χαρακτήρισε επίθεση και σημειώνοντας ότι είναι η δεύτερη από τον περασμένο Ιούνιο.


Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την απαράδεκτη-όπως ανέφερε-πράξη και δήλωσε ότι το συμβάν διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: ΣΚΑΙ, 12/10/2006