Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Google:Εξαγόρασε τη YouTube

Google:Εξαγόρασε τη YouTube

6

Τη μεγαλύτερη ιστοσελίδα διακίνησης βίντεο στο Ιντερνετ YouTube εξαγόρασε χθες η γνωστή μηχανή αναζήτησης Google έναντι 1,65 δισ. δολαρίων.


Η YouTube ιδρύθηκε μόλις τον Φεβρουάριο του 2005 και αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα σε μία από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες του Διαδικτύου, ποντάροντας στην υστερία μοιράσματος προσωπικών βίντεο που κατέλαβε τα τελευταία χρόνια τους χρήστες του Διαδικτύου. Περισσσότερα από 100 εκατ. βίντεο -αρκετά από τα οποία είναι μικρής διάρκειας και δημιουργούνται από τους χρήστες της ιστοσελίδας-κατεβάζονται καθημερινά από το site τής ΥοuTube, ενώ οι επισκέπτες της από 2,8 εκατομμύρια πριν από ένα χρόνο ανήλθαν τον περασμένο Αύγουστο τα 72 εκατομμύρια. Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες εκτιμήσεις, η YouTube ελέγχει σήμερα το 46% της αγοράς βίντεο στο Ιντερνετ.


Με την εξαγορά τής YouTube η Google θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω τη σημερινή κυριαρχία της στην ηλεκτρονική διαφήμιση. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εξαγορά θα ωθήσει την Google ταχύτατα στην αναδυόμενη αγορά βίντεο-διαφήμισης, όπου μέχρι σήμερα είχε ελάχιστη συμμετοχή σε σχέση με το μεγάλο της αντίπαλο Yahoo.

 

Πηγή: Ελευθεροτυπία, 11/10/2006