Αρχική Νέα Τοπικά Με την παραλαβή δύο νέων τάνκερ γιόρτασε τα 13χρονα της η TEN...

Με την παραλαβή δύο νέων τάνκερ γιόρτασε τα 13χρονα της η TEN του Τσάκου

22

ΜΕ ΤΗΝ παραλαβή δύο νέων δεξαμενοπλοίων (product tanker) και την ονοματοδοσία ενός τρίτου γιόρτασε τα 13 χρόνια από την ιδρυσή της η Tsakos Energy Navigation (TEN) η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία του ομίλου Τσάκου.


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ. Νίκος Τσάκος βρίσκεται στα ναυπηγεία Hyundai στην Κορέα όπου παραβρέθηκε στις σχετικές τελετές ενώ την ίδια στιγμή στην Αθήνα με την ευκαιρία διεθνούς συνεδρίου για τη ναυτιλία γιορτάστηκε η επέτειος ίδρυσης της ΤΕΝ παρουσία του ιδρυτή του Ομίλου καπετάν Παναγιώτη Τσάκου.


Στελέχη της ΤΕΝ εξέφραζαν χθες την ικανοποίησή τους από τη γενικότερη πορεία της ναυλαγοράς και ειδικότερα των δεξαμενοπλοίων, ωστόσο σημείωναν ότι η ναυτιλία είναι ένας σχετικά άγνωστος κλάδος για τους επενδυτές.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤΕΝ εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το Μάρτιο του 2002 και μέχρι σήμερα έχει δώσει συνολικά μέρισμα 6,27 δολ/ μετοχή. Ωστόσο από το 1993 ήταν εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Οσλο.


Για το τρέχον έτος η εταιρεία διένειμε συνολικό μέρισμα 2,35 δολ/μετοχή. Το πρώτο εξάμηνο του 2006 αύξησε σημαντικά τα έσοδά της στα 155,88 εκατ. δολ., από 120,52 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του 2005, ενώ τα κέρδη της έφτασαν τα 74,8 εκατ. δολάρια, ελαφρά μειωμένα σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2005 που ήταν 81,75 εκατ. δολάρια. Στο ποσό αυτό όμως έχει προστεθεί και το κέρδος που απεκόμισε η ΤΕΝ, ύψους 24,84 εκατ. δολαρίων, από την πώληση πλοίων, ενώ στο εξάμηνο του 2006 δεν προστέθηκαν κέρδη από ανάλογες πωλήσεις.

Πηγή: Ναυτεμπορική