Αρχική Απόψεις Aρθρα Στέλιος Σαραντής: Ώρα για αλλαγή πολιτικής

Στέλιος Σαραντής: Ώρα για αλλαγή πολιτικής

24

Μπήκαμε στην τελική ευθεία των εκλογών.  Πριν από 4 μήνες ξεκινήσαμε όλοι μαζί μια προσπάθεια με την Ισαβέλλα Μπουρνιά να κάνουμε τα πράγματα ν’ αλλάξουν.


Στην δημιουργική αυτή πορεία γίναμε όλοι σοφότεροι ακούγοντας και καταγράφοντας όλα τα τοπικά προβλήματα των νησιών μας. Η παρουσία σας,  η ενεργή συμμετοχή σας μας έδωσε κουράγιο και νέα δύναμη για να συνεχίσουμε αυτόν τον δύσκολο αλλά θαυμάσιο αγώνα.


Αποδείξαμε ότι έχουμε τη διάθεση και θέλουμε να παρεμβούμε με τη δική σας ενεργή συμμετοχή, με τη δική σας συνδρομή μπορούμε να δώσουμε ουσία και όραμα στην Νομαρ-Χιακή Αυτοδιοίκηση να φέρουμε πάλι την  ελπίδα.


Σαν συνδυασμός καταγγείλαμε την χρησιμοποίηση παλαιοκομματικών μεθόδων –παραμονές των εκλογών- με το να ξηλώνουν το οδικό δίκτυο, με τις προσλήψεις  νέων με δίμηνες συμβάσεις, την εικονική πραγματικότητα, τις απευθείας αναθέσεις και την οικειοποίηση των έργων που προσβάλουν την νοημοσύνη μας, προσβάλουν τον πολίτη, προσβάλουν τον θεσμό της αυτοδιοίκησης.


Συμφωνήσαμε ότι η ανάλυση του παρελθόντος είναι χρήσιμη. Αυτό που μετράει είναι να οικοδομήσουμε το μέλλον.
Ενδιαφερθήκαμε να συμβάλουμε  με την προσπάθεια μας, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, και πριν αλλά κυρίως μετά τις εκλογές ώστε να κερδίσουνε τα νησιά μας το στοίχημα της ισόρροπης ανάπτυξης με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Με την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας που θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης.
Την δημιουργία συγχρόνων υποδομών για καλύτερες συγκοινωνίες από και προς τα νησιά μας. Την προστασία του περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των υδατίνων και φυσικών πόρων.
Με μια στοχευμένη στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης με στόχο  μας  την στήριξη  του τουρισμού μας  που παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα να γίνει πιο ανταγωνιστικός πιο ποιοτικός προς όφελος των νησιών μας.


Συνδυάσαμε αρμονικά την πείρα και την σιγουριά των μεγαλύτερων, και τον ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά των νεότερων.


Έχεις την ψήφο έχεις τη δύναμη να στείλεις ένα μήνυμα με αυτοδιοικητικά κριτήρια ότι θέλουμε και μπορούμε μια νέα Νομαρ-Χιακή αυτοδιοίκηση, λειτουργική, αποτελεσματική, χωρίς διαχωριστικές γραμμές σύμμαχο του πολίτη.


Σας καλώ όλους να δείξουμε την διάθεση μας για να αλλάξουμε τα πράγματα. Να δώσουμε τη μάχη με τα καθημερινά  προβλήματα και να μετατραπούμε από παθητικοί θεατές των γεγονότων σε διαμορφωτές θετικών αποφάσεων.


Είμαστε στην αρχή  της Νέας εποχής.
Ήρθε η ώρα για αλλαγή πολιτικής με συγκεκριμένες προτάσεις που θα έρθουν μέσα από τον διάλογο, την σύνθεση απόψεων, με την ενεργή συμμετοχή όλων μας  χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Στις 15 Οκτωβρίου να απαντήσουμε με αλλαγή νοοτροπίας, με αλλαγή Νομαρ-Χιακής αρχής.


Θέλουμε και μπορούμε να οδηγήσουμε τη Χίο στη Νέα Εποχή με Νέα Δύναμη
Γιατί αξίζουμε περισσότερα.
Ας δημιουργήσουμε μαζί τη Νέα Εποχή.

 

Άρθρο του Στέλιου Σαραντή
Υποψήφιου Νομαρχιακού Συμβούλου «Χίος Νέα Εποχή – Νέα Δύναμη»