Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ζητούν κοινή συνάντηση με τη Μ. Γιαννάκου

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ζητούν κοινή συνάντηση με τη Μ. Γιαννάκου

3

THN TETAΡΤΗ 18 Οκτωβρίου ζητούν να συναντηθούν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι με την υπουργό Παιδείας κα. Μαριέττα Γιαννάκου, όπως επισημαίνεται σε επιστολή που αποφάσισαν να στείλουν προς την υπουργό οι εκπαιδευτικοί.


Κατόπιν πολύωρης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και μετά από συνεννόηση με το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, αποφασίσθηκε σχετικά με την προκαθορισμένη συνάντηση της υπουργού Παιδείας με τους καθηγητές την προσεχή Τρίτη στις 2 το μεσημέρι, να σταλεί επιστολή στην υπουργό.


Στην επιστολή τους οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν τα εξής: «Γνωρίζετε ότι τα βασικά αιτήματα της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ είναι κοινά (χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, μισθολογικά, εκπαιδευτικά και εργασιακά). Σας είναι επίσης γνωστό ότι οι Ομοσπονδίες μας βρίσκονται σε απεργιακή συμπόρευση το τελευταίο διάστημα και ήδη έχουμε αποφασίσει κοινή 3ήμερη απεργιακή κινητοποίηση για τις 17, 18, και 19 Οκτωβρίου και συνδιοργάνωση πανεκπαιδευτικού-παλλαϊκού συλλαλητηρίου την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στην Αθήνα.


Τέλος, οι Ομοσπονδίες μας εκτιμούν ότι οι απαντήσεις που έχετε δώσει μέχρι σήμερα εκ μέρους της κυβέρνησης, στα κοινά αιτήματα των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών δεν ικανοποιούν και χαρακτηρίζονται ως εμπαιγμός από το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου. Με βάση τα παραπάνω ζητούμε να πραγματοποιηθεί συνάντηση των Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ μαζί σας, αναμένοντας ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματά μας. Θα επιθυμούσαμε αυτή η συνάντηση να πραγματοποιηθεί, κατά προτίμηση, την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου».


Εν τω μεταξύ, έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλαλλητήριο την προσεχή Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας.


Απο το γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, εκδόθηκε χθες το βράδυ ανακοίνωση – απάντηση στην επιστολή των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για συνάντηση με την υπουργό Παιδείας.


Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ότι «οι πόρτες του υπουργείου Παιδείας, είναι ανοιχτές για διάλογο. Η κυρία υπουργός -τονίζεται- ευχαρίστως θα συναντήσει τους εκπροσώπους των δύο Οργανώσεων. Η ημερομηνία της συνάντησης θα καθορισθεί κατόπιν συνεννοήσεως την ερχόμενη εβδομάδα».


Η ΑΔΕΔΥ


Στο μεταξύ νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στο Δημόσιο, για την ερχόμενη Τετάρτη (18/10), στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε έκτακτη συνεδρίασή της και αφού εκτίμησε τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας και τη στάση που τηρεί η κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη Τετάρτη και να συγκαλέσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου για εκτίμηση της κατάστασης και τη λήψη νέων αποφάσεων.


Εκκληση Αλαβάνου


Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, κάλεσε χθες από τον Ωρωπό την κυβέρνηση να αλλάξει στάση απέναντι στους δασκάλους. Αναφερόμενος στην κατάσταση στο χώρο της Παιδείας ο κ. Αλαβάνος είπε ότι σήμερα υπάρχει μια κρίση εμπιστοσύνης, η οποία για να ξεπεραστεί πρέπει η κυβέρνηση να κάνει στροφή 180 μοιρών, να σταματήσει την αδιαλλαξία, να συζητήσει με τους δασκάλους και να κάνει ουσιαστικές αντιπροτάσεις. Επιπλέον, όπως είπε, πρέπει να εγκαταλείψει τις θέσεις της για τη λειτουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων και να υλοποιήσει τη δική της δέσμευση για αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ. 

Πηγή: Ναυτεμπορική