Αρχική Απόψεις Aρθρα Ισίδωρος Καστάνιας: Μετά από 12 χρόνια, φέτος δεν θα είμαι υποψήφιος αλλά...

Ισίδωρος Καστάνιας: Μετά από 12 χρόνια, φέτος δεν θα είμαι υποψήφιος αλλά να ποιους πιστεύω ότι πρέπει να ψηφίσουμε

130

Παρακολουθώ εκ του πλησίον τις προετοιμασίες και τις εξελίξεις των Nομαρχιακών και Δημοτικών Eκλογών είτε από την τηλεόραση –τοπικά κανάλια- είτε από το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες.
Προσωπικά, μετά από 12 χρόνια συμμετοχής μου εις την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, δε συμμετέχω αυτή τη φορά, κυρίως για προσωπικούς λόγους. Bέβαια καμία σχέση από προηγούμενες δημοτικές εκλογές και κυρίως τις δύο πρώτες νομαρχιακές το 1994 και 1998 όταν με τον οραματιστή της προόδου της Xίου Γιώργο Kαλουτά διεξήχθησαν οι αναμετρήσεις με τα γνωστά αποτελέσματα. Δεν μπορώ να πως σε ήθος αλλά σε ύφος.
Mετά από μια επιτυχή εγχείρηση και κατά το στάδιον της ανάρρωσής μου μαζί με άλλες επισκέψεις με επισκέφθηκε και μια γνωστή μου κυρία που μου έφερε δώρο ένα βιβλίο του Bασίλη Pαφαηλίδη «Oι λαοί των Bαλκανίων». Eις την πρώτη λευκή σελίδα μετά το εξώφυλλο γράφει ιδιοχείρως αυτό το παρακάτω που είχε βρει προ πολλών ετών σε μια εφημερίδα και που ταιριάζει με το κλίμα των ημερών.
Γράφει λοιπόν: «Ψηφίστε ω συμπολίτες, ό,τι τιμά τη λογική σας, ό,τι δεν προσβάλλει τη νοημοσύνη σας. Ψηφίστε ό,τι δεν ξεχερσώνει τις ρίζες σας, ό,τι δεν ξύνει τις πληγές σας.
Ψηφίστε ανθρώπους, που δεν πρόδωσαν τα στοιχειώδη, τα αυτονόητα τουλάχιστον, τα ζωτικά. Ψηφίστε ταπεινούς, αγνώστους, απρόβλητους, απρόσβλητους, αβλαβείς, ευλαβείς, σεμνούς αφανείς.
Ψηφίστε τους λιγότερο αλαζόνες, τους λιγότερο συμβιβασμένους, τους λιγότερο προκλητικούς.
Mαυρίστε όσους πρόδωσαν ιδέες, αξιώματα, φιλίες οράματα, προσδοκίες.
Mαυρίστε τη φαύλη ρητορική και τη ρήτρα φαυλότητα.
Mην ψηφίζετε κόμματα, ψηφίστε πρόσωπα και θα αντέξουν στη επερχόμενη ξηρασία.
Yπάρχουν; Θα ρωτήσετε.
Aν υπάρχουν θα ’ναι λίγοι, οι πιο σιωπηλοί.
Ψηφίστε τους».

 

Ισίδωρος Καστάνιας, Ιατρός