Αρχική Ομογένεια Η Χιακή Αδελφότητα γιορτάζει την απελευθέρωση του νησιού, στις 4 & 5...

Η Χιακή Αδελφότητα γιορτάζει την απελευθέρωση του νησιού, στις 4 & 5 Νοεμβρίου

6

Σε ανακοίνωσή της η χιακή Αδελφότητα Μελβούρνης αναφέρει:

 

“94 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που η Χίος πέταξε τον οθωμανικό ζυγό. Ήταν η 8η Νοεμβρίου του 1912 που το νησί επίσημα κήρυξε την ανεξαρτησία του και μέσα στους επόμενους δύο μήνες από εκείνη την ημέρα πολλοί κάτοικοι έπεσαν στον βωμό του απελευθερωτικού αγώνα.

Η Χιακή Αδελφότητα Μελβούρνης θυμάται και φέτος την μεγάλη εκείνη μέρα για το νησί και διοργανώνει εκδηλώσεις για κάθε μέλος της παροικίας μας.


Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2006 με εκδήλωση στο χολ της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους, γωνία Porter & Church Rds., στο Templestowe.


Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6.30 το βράδυ και όσοι θα παραβρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν συμπατριώτες τους από την Αδελαΐδα, το Σίδνεϊ και την Βρισβάνη. Η τιμή του εισιτηρίου είναι $40 για ενήλικες και $25 για παιδιά κάτω των 15 ετών.


Την επομένη μέρα, Κυριακή 5 Νοεμβρίου θα γίνει ημερήσια εκδρομή, στο Red Hill. Η τιμή του εισιτηρίου είναι $10 ενώ όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στην εκδρομή με το ιδιόκτητό τους αυτοκίνητο είναι ευπρόσδεκτοι.


Όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο τηλεφωνώντας στους: 1.Τζιμ Σπύρου – 9841 6590

2.Νίκο Κολύβα – 94602606

3.Κούλα Κικιάνη – 9462 2839″