Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ

Ανακοίνωση της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ

10

 

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ αναφέρει:

 

“Η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ χαιρετίζει το γεμάτο αυταπάρνηση αγώνα των μελών, οπαδών και φίλων του κόμματος μπροστά στη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.
Κι αυτή τη φορά η μάχη δόθηκε μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, που τις καθόριζαν τα ρουσφέτια, οι εκβιασμοί και οι κάθε λογής πιέσεις από τις δυνάμεις του δικομματισμού, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο αυτή η μάχη που έδωσε το κόμμα από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων στέφθηκε με επιτυχία αφού οι αγωνιστικοί συνδυασμοί που στήριξε αύξησαν τα ποσοστά τους και τις δυνάμεις τους, τόσο σε απόλυτες τιμές όσο και σε σημαντικότατο βαθμό όπως έγινε στο δήμο Ομηρούπολης που η συμπαράταξη των αγωνιστικών δυνάμεων σημείωσε ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 22,1%. Να σημειωθεί ακόμα ότι μετά από απουσία 4 ετών επανεκλέξαμε κομμουνιστή νομαρχιακό σύμβουλο.
Η ΝΕ επιτροπή του ΚΚΕ ,μπροστά στην εκλογή του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών καλεί τα μέλη ,τους φίλους και τους οπαδούς του κόμματος, να μαυρίσουν τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στους δήμους Χίου, Ομηρούπολης και Καρδαμύλων ρίχνοντας στην κάλπη ΑΚΥΡΟ- ΛΕΥΚΟ ψηφοδέλτιο. Τους καλεί να μην εγκλωβιστούν ανάμεσα στους γαλάζιους ή πράσινους διαχειριστές της δικομματικής εξουσίας, να μη δώσουν το πράσινο φως για να συνεχίζονται οι αντιλαϊκές πολιτικές σε πράσινο ή γαλάζιο φόντο.
Τέλος στηλιτεύει όλου εκείνους τους εκπροσώπους του δικομματισμού και των παραπληρωμάτων του που πριν τις εκλογές μιλούσαν για το δήθεν αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα και τώρα μετά τις εκλογές ψάχνουν να χρωματίσουν την Ελλάδα με τα δικά τους χρώματα και να συνεχίσουν στην ίδια αντιλαϊκή ρότα.
Όσο για τη φιλολογία περί σκότους και προόδου είναι για γέλια αφού θυμίζει τη γνωστή φαρσοκωμωδία, από την οποία υποφέρει ο λαός μας εδώ και 25 χρόνια που βρίσκεται εγκλωβισμένος πότε στη ΝΔ και πότε στο ΠΑΣΟΚ.”