Αρχική Νέα Τοπικά Μαθήματα αρχαιολογίας

Μαθήματα αρχαιολογίας

33

Η αρχαιολογία του βορείου και ανατολικού Αιγαίου είναι το θέμα των φετινών μαθημάτων της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο των οποίων θα δοθούν πολλές και ενδιαφέρουσες διαλέξεις. Οπως του Ηelmut Kienast, τ. διευθυντού του γερμανικού ινστιτούτου που θα μιλήσει για την αρχαϊκή τέχνη της Σάμου, του Andre Laronde, καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, ο οποίος θα αναφερθεί στην Απολλωνία της Κυρηναϊκής, ενώ η Παυλίνα Καραναστάση θα σταθεί στην ελληνιστική τέχνη και η Χριστίνα Τζάννε στα Αβδηρα.


Ανασκαφές-ευρήματα


Στις εκδηλώσεις αυτές της Αρχαιολογικής Εταιρείας εξετάζονται διάφορες περιοχές και ανασκαφές με τα ευρήματα που ήρθαν στο φως, για τα οποία δεν γνωρίζουμε αρκετές πληροφορίες. Για τους τύμβους του Εβρου ή τα Ψαρά και τα μυκηναϊκά νεκροταφεία της Δωδεκανήσου.


Οι ομιλίες αρχίζουν την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 14 Μαρτίου. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές είναι ο: Κ. Τσάκος (θα μιλήσει για τη Σάμο), Χρ. Μπουλώτης (για τη Λήμνο), Aγλαΐα Αρχοντίδου – Αργύρη (οι αρχαιότητες της Χίου), Δ. Μάτσας (Σαμοθράκη), Δ. Τριαντάφυλλος (ανασκαφικοί τύμβοι στην Ορεστιάδα, Διδυμότειχο – ελληνικές αποικίες στα παράλια της Θράκης), Χάιδω Κουκουλή – Χρυσανθάκη (ανατολική Μακεδονία και Θάσο), κ.ά. Πληροφορίες στο: 210-36.09.689.

Πηγή: Καθημερινή, 17/10/2006