Αρχική Ομογένεια Ομογένεια: Φεστιβάλ ελληνικού φαγητού στη Νέα Υόρκη

Ομογένεια: Φεστιβάλ ελληνικού φαγητού στη Νέα Υόρκη

15

Νέα Υόρκη.- Είκοσι πέντε διακεκριμένα εστιατόρια της Νέας Υόρκης συμμετέχουν σε μια γιορτή αφιερωμένη στην ελληνική κουζίνα και για ένα μήνα οι σεφ τους θα παρουσιάζουν τα ιδιαίτερα πιάτα που έχουν δημιουργήσει, συνδυάζοντας τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με τις μοντέρνες εκδοχές της κλασικής.


Το φεστιβάλ με τίτλο, “Γεύση από Ελλάδα από τα κορυφαία εστιατόρια της Νέας Υόρκης”, ξεκινά σήμερα 16 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Νοεμβρίου. Η όλη προσπάθεια είναι υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει, εκτός από γνωστά ελληνικά εστιατόρια και κάποια από τα πιο πρωτοποριακά αμερικανικά και μεσογειακά εστιατόρια της πόλης της Νέας Υόρκης.


Η καμπάνια “κέρασμα” ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη με εκδηλώσεις στον ΟΗΕ οι οποίες περιλαμβάνουν το Τραπέζι των Ελλήνων Σεφ και το Ελληνικό Φεστιβάλ Φαγητού στο εστιατόριο των Ηνωμένων Εθνών από τις 9 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.


Τα εγκαίνια των εκδηλώσεων έγιναν την περασμένη εβδομάδα, με δεξίωση στην έδρα του ΟΗΕ, παρουσία διπλωματών, στελεχών των μονίμων αντιπροσωπειών, αξιωματούχων των Ηνωμένων Εθνών και εκπροσώπων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας μας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ελληνική γαστρονομία και στη μεσογειακή διατροφή.


«Μέσω της παρουσίασης της ελληνικής γαστρονομίας, ελπίζουμε να προβάλουμε στους Αμερικανούς όχι μόνο τα ελληνικά προϊόντα, αλλά την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό», ανέφερε ο Παναγιώτης Δρόσος, διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ.


Η συγγραφέας και υπεύθυνη του προγράμματος, Ντιάνα Κοχυλά, ειδικός στην ελληνική κουζίνα, που δραστηριοποιείται σε Αμερική και Ελλάδα, αναφερόμενη στο γεγονός τόνισε: “ήταν εντυπωσιακό να βλέπεις τους Αμερικανούς σεφ να αγκαλιάζουν τόσο ζεστά την ιδέα να δουλέψουν με ελληνικά προϊόντα και επίσης εντυπωσιακό να βλέπεις τους Έλληνες σεφ να ταξιδεύουν σε νέους δρόμους εφοδιασμένοι με τη γνώση και την εμπειρία τους. Συντονίζοντας όλες τις συνταγές πολύ συχνά ένιωθα σαν να κρατούσα ένα πρίσμα μέσα από το οποίο έβλεπα τα συστατικά που γνώριζα από πάντα να χρησιμοποιούνται τελείως διαφορετικά από τους άλλους σεφ. Η ισορροπία μεταξύ παραδοσιακών πιάτων και σύγχρονης κουζίνας καθιστά την εκδήλωση αυτή τόσο ελκυστική. Οι σεφ είναι ελεύθεροι να δουλέψουν με οποιοδήποτε ελληνικό συστατικό βρίσκουν καταλληλότερο. Η γκάμα των πιάτων από τα ορεκτικά μέχρι τα γλυκά είναι πραγματικά εντυπωσιακή”.


Το φεστιβάλ “Γεύση από Ελλάδα” αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας καμπάνιας που ονομάζεται “κέρασμα” , η απλόχερη και ζεστή προσφορά κάτι νόστιμου και γευστικού σε ένα καλεσμένο. Οι λιχουδιές αυτές, μια μεγάλη ποικιλία από πρώτα και κύρια πιάτα, αποτελούν τον ελληνικό τρόπο έκφρασης φιλοξενίας και φιλίας.

Πηγή: Greek News