Αρχική Ομογένεια Ομογένεια: Ομογενείς υποψήφιοι στις Αμερικανικές Εκλογές

Ομογένεια: Ομογενείς υποψήφιοι στις Αμερικανικές Εκλογές

35

Εκλέγεται σίγουρα κυβερνήτης Φλόριδας ο Ελληνοκύπριος Τσαρλς Κριστ. Φαβορί για τη βουλή Γκας Μπιλιράκης, Τζον Σαρμπανης, Τζακ Σπέις, Σέλι Μπέρκλει και Ολυμπία Σνόου για Γερουσία. Υποψήφιοι Κυβερνήτες Αγγελίδης στην Καλιφόρνια, Τάιτους στη Νεβάδα, Κριστ Μίχος στη Μσαχουσέτη

Ουάσιγκτον.- Ίσως, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνισμού της Αμερικής, που είναι τόσοι πολλοί υποψήφιοι, στις προσεχείς γενικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2006, που μας χωρίζουν μόνο δύο εβδομάδες, για διάφορες μεγάλες πολιτικές θέσεις, σε ολόκληρη την χώρα, που κέρδισαν τις προκριματικές και κατεβαίνουν στις τελικές. Πρόκειται για γεγονός, που τιμά τους ίδιους προσωπικά τους υποψήφιους, τους γονείς τους, την καταγωγή τους, την ομογένεια της Αμερικής και την μεγάλη αυτή δημοκρατική χώρα, που θα υπηρετήσουν.

Ειδικά ,οι εκλογές για το Κογκρέσο, την Βουλή των Αντιπροσώπων και την Γερουσία, θα διαδραματίσουν σημαντικότατο ρόλο, διότι, από το αποτέλεσμα , θα κριθεί τα μέγιστα, αν τις επόμενες προεδρικές εκλογές θα τις κερδίσει το Δημοκρατικό ή το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Επισημαίνουμε, όλως ιδιαίτερα, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στο Ιράκ, η δημοτικότητα του Προέδρου Μπους όλο και πέφτει, ενώ σημειώνεται άνοδος των δημοκρατικών. Σε αυτόν το τιτάνειο αγώνα Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων, 4 συνολικά ομογενείς είναι εκείνοι, που με την υποψηφιότητά τους, θα συνεισφέρουν στην μεγάλη αυτή πολιτική διαμάχη, ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα:

H ομογενής Γερουσιαστής ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΠΟΥΧΛΗ-ΣΝΟΟΥ, η οποία θεωρείται από τα πιο αξιόλογα στελέχη του Νομοθετικού Σώματος, καθότι τα ηθικά της και πολιτικά κριτήρια βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο , όσο ποτέ άλλοτε.΄ Ήταν εκείνη που αν και Ρεπουμπλικάνα, με το δικαίωμα της μοναδικής ψήφου που είχε, δεν καταψήφισε τον Δημοκρατικό Πρόεδρο, Μπίλ Κλίντον, όταν είχε φθάσει η κρίσιμη στιγμή της αποπομπής του από το προεδρικό αξίωμα ,για το σκάνδαλο Μόνικας Λεβίνσκι.

Συγκεκριμένα, είπε τότε, ενώπιον της Επιτροπής, ότι αν και είναι Ρεπουμπλικάνα, δεν θα ψηφίσει για την αποπομπή του, για να μην υπεισέλθει η χώρα σε συνταγματική ανωμαλία, παρά να επικρατήσει η πολιτική ηρεμία και ας τον κρίνει η ιστορία, στην οποία και τον παραδίδει. Αρχές, που ως είπε, διδάχθηκε από τους Έλληνες γονείς της, τους οποίους έχασε σε ηλικία 10 χρονών και μπήκε σε ορφανοτροφείο.


Η Ε/Α Γερουσιαστής κ.Σνόου διατηρεί την έδρα αυτή της Πολιτείας του Μέιν από το 1994 μέχρι σήμερα, ανελλιπώς. Και τώρα επιδιώκει την τρίτη εξαετή θητεία της ,για την Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Κατά την διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχει προσφέρει ύψιστες υπηρεσίες στην χώρα, που της έχουν αναγνωρισθεί κατ΄ επανάληψη, αλλά και για την προβολή των εθνικών μας συμφερόντων και δικαίων. Βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή, μαχόμενη Κυβέρνηση που προέρχεται από το δικό της πολιτικό χώρο. Τα κείμενα της, οποιασδήποτε μορφής, για την Αμερική, την Ελλάδα, και την Κύπρο, σε οποιοδήποτε θέμα και προς οποιονδήποτε παραλήπτη, άφησαν μια συγκινητική ιστορία, διότι ο γράφων έχει λάβει γνώση πάρα πολλών αυτών, που καταδεικνύουν υπευθυνότητα, πολιτική εμπειρία και κρίση, ωριμότητα, ευαισθησία, ανθρωπιά, κοινωνική δικαιοσύνη και άλλα πολλά χαρίσματα. Ιστορικές οι αγορεύσεις της.


Είναι κόρη του Γιώργου Μπούχλη από την Μυτιλήνη και της Γεωργίας Γορατίνη-Μπούχλη, που οι γονείς της μετανάστευσαν από την Σπάρτη. Ορφανή που την μεγάλωσαν οι θείοι της Δημήτρης και Μαρία Γορατίνη. Υπήρξε τρόφιμος του Ελληνοαμερικανικού Ορφανοτροφείου του Αγίου Βασιλείου της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στο Γκάρισον της Νέας Υόρκης. Είχε παντρευτεί τον αείμνηστο Βουλευτή, Πήτερ Σνόου, τον οποίο, εις ένδειξη τιμής, διαδέχθηκε στην ίδια του εκλογική έδρα, μετά τον θάνατό του. Ξαναπαντρεύτηκε τον πρώην Κυβερνήτη της Πολιτείας του Μέιν, Τζών Μακέρναν. Προεξοφλείται 100%, ότι θα κερδίσει και στις εκλογές αυτές, που κατά πρακτική εξασφαλίζει πλέον το 70% των ψήφων, λόγω του ήθους της. Θα είναι η μοναδική ομογενής Γερουσιαστής, με την ανακοινωθείσα αποχώρηση από την πολιτική ζωή του Γερουσιαστή Σαρμπάνη, που είναι τεράστια απώλεια.


ΤΖΟΝ ΣΑΡΜΠΑΝΗΣ
Ο Τζον Σαρμπάνης, γιος του αποχωρούντος πασίγνωστου και δημοφιλούς Γερουσιαστή, Πωλ Σαρμπάνη, δικηγόρος το επάγγελμα, είναι υποψήφιος ομοσπονδιακός βουλευτής, στην 3η Εκλογική Περιφέρεια του Μαίρυλαντ, την οποία και προεξοφλείται, ότι θα κερδίσει για πρώτη φορά, μετά την συντριπτική νίκη των προκριματικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, έναντι 11 αντιπάλων του υποψηφίων.


Κατάγεται από την Λακωνία και η οικογένεια του επαίρεται γι΄ αυτό δημόσια, σε κάθε εκδήλωση, ομογενειακή η αμερικανική. Κατοικοεδρεύει στην μεγάλη πόλη της Βαλτιμόρης, όπου υπάρχουν χιλιάδες ομογενείς κυρίως από τα Δωδεκάνησα. Και είναι χαρακτηριστική η κυκλοφορία στους δρόμους της πόλεως Καρπαθιωτών, με τις φημισμένες παραδοσιακές στολές.


Το άλλο χαρακτηριστικό είναι, ότι η Βαλτιμόρη κατοικείται από μεγάλη Κοινότητα μαύρων, σε υψηλό ποσοστό, οι οποίοι, όλα αυτά τα χρόνια, κατά παράδοση, ψήφιζαν και ψηφίζουν Σαρμπάνη, γιατί ο ομογενής Γερουσιαστής έχει κάνει πάρα πολλά γι΄ αυτούς και προώθησε αρκετά νομοσχέδια κοινωνικού περιεχομένου, προς βοήθεια της χειμάζουσας αυτής Κοινότητας από τη φτώχεια, τις αρρώστιες, το ΑΙDS, και περνάει ανήκουστα και πολλαπλά βάσανα. Ολα αυτά πάντοτε άγγιζαν την καρδιά του Σαρμπάνη.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΛΙΡΑΚΗΣ
Ο Γκας (Κώστας) Μπιλιράκης, γιος του απερχομένου ομογενούς ομοσπονδιακού Βουλευτού, Μάικλ Μπιλιράκη, είναι υποψήφιος, στην 9η Εκλογική Περιφέρεια της Φλώριδας, δηλαδή αυτή που κατείχε ο πατέρας ,επί 25 ολόκληρα συναπτά χρόνια. Προεξοφλείται, ότι θα κερδίσει την έδρα, διότι στις προκριματικές έλαβε το 82% των ψήφων, αποτέλεσμα ρεκόρ, που ανάγκασε τον Πρόεδρο Μπου να μεταβεί προσωπικά εκεί, επί τούτου, να πάρει μέρος προεκλογική εκδήλωση και να εκφωνήσει λόγο περίπου για μια ολόκληρη ώρα, ευχαριστώντας τον νεαρό υποψήφιο και την οικογένειά του.


Όπως έχουμε γράψει και άλλη φορά, η οικογένεια Μπιλιράκη κατάγεται από την Κάλυμνο και ιδιαίτερα από τις νησίδες των Ιμίων, για τις οποίες ολόκληρη η οικογένεια έδωσε και δίδει σκληρή μάχη, για να μην υλοποιηθεί η άδικη απόφαση της Αμερικανικής Κυβέρνησης, να αφαιρέσει, μονομερώς και αυθαιρέτως, την Ελληνική κυριαρχία και κυριότητα, στις 1. Φεβρουαρίου 1996, δημιουργώντας τις αποκαλούμενες «γκρίζες ζώνες», στην ελληνικώτατη αυτή περιοχή του Ν/Α Αιγαίου, που ανήκει στο σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου.


Η ατιμία αυτή έγινε επί Κυβερνήσεως Κλίντον. Σήμερα, είναι πολιτειακός βουλευτής στη Φλώριδα, θέση που έχει επί 8 χρόνια και άφησε έργο. Παράλληλα, με τους ομογενείς στο πλευρό του βρίσκονται και οι Λατινοαμερικάνοι, οι οποίοι τον λατρεύουν, γεγονός καθοριστικής σημασίας την εκλογική του νίκη.


ΣΕΛΙ ΜΠΕΡΚΛΕΙ
Την επανεκλογή της διεκδικεί στην 1η περιφέρεια της Νεβάδα η ομοσπονδιακή βουλευτής Shelley Berkley. Η γιαγιά της Rachelle Torres γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη κι ήταν μέλος της Ισραηλιτικής κοινότητας. Μετανάστευσε στις ΗΠΑ το1916. Είναι δραστήριο μέλος της Ελληνικής Ομάδας στο Κογκρέσο κι έχει βραβευθεί με το Βραβείο Φρεζή από την Ενιαία Ελληνική Προσπάθεια και το ΣΑΕ. Είναι μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Βουλής.


ΖΑΚ ΣΠΕΙΣ
Ο ομογενής Ζακ (Ζαχαρίας) Σπέις, υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, στην 18η Εκλογική Περιφέρεια της Πολιτείας Οχάιο. Δικηγόρος το επάγγελμα. Οι γονείς του ,Σωκράτης και Δέσποινα μετανάστευσαν στην Αμερική από την Ικαρία. Χθες, μάλιστα, 10 Οκτωβρίου, στο ομογενειακό εστιατόριο «Όζιο» της πόλεως, στην καρδιά της αμερικανικής πρωτεύουσας, ο ομογενής υποψήφιος Βουλευτής πήρε μέρος, σε εκδήλωση της ομογένειας για την οικονομική ενίσχυση της προεκλογικής του εκστρατείας Μαζί του και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Bill Green.Εκφώνησε μια καταπληκτική και συγκινητική ομιλία, γεμάτος Ελλάδα, και είπε μάλιστα τόσα πολλά για την Ικαρία, σαν να άκουγε κανείς Έλληνα υποψήφιο Βουλευτή.


Τα όσα είπε για την Ικαρία και για τους Ικαριώτες γενικότερα, όπως τους τα μεταλαμπάδευσαν οι γονείς, του ,ήσαν συγκλονιστικά και συγκινητικά. Μάλιστα, στην κατ’ ιδίαν και επί μακρόν συζήτηση, είπε στην εφημερίδας μας, σε πολύ καλά, Ελληνικά: “κ. Λάμπρο, ο πατέρα μου, ο Σωκράτης μου λέει πάντοτε, ότι πρόκειται για προοδευτικό και αριστερό Νησί!!”


Του είπαμε, ότι έχει απόλυτο δίκαιο, διότι αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα. Μας ομολόγησε, ότι ποτέ δεν επισκέφθηκε την Ικαρία, αλλά θα την επισκεφθεί του χρόνου ο κόσμος να χαλάσει. Το έλεγε με τέτοιο διακαή πόθο. Και ότι το επίθετο το κράτησαν έτσι, όπως το μετέφεραν οι γονείς του από το Νησί, όπου έχουν πολλούς συγγενείς. Μας έπλεξε δε το εγκώμιο του Ελληνισμού της Νέα Υόρκης, από όπου είχε περάσει ,την προηγουμένη μέρα, και ιδιαίτερα του ομογενούς, ΤΖΩΝ ΚΑΤΣΙΜΑΤΔΗ, που απεκάλεσε μεγάλο Έλληνα Πατριώτη!


Ο πατέρας του υποψήφιου είναι μεγάλος δικηγόρος του Οχάιο και, στον οποίο δούλεψε μαζί του. Όταν αποφάσισε να πολιτευτεί προπορεύονταν του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του 12%. Πρόκειται για τον αντίπαλό του Βουλευτή, Μπόμπ Νέη, ο οποίος τέθηκε υπό έρευνα από τις αρμόδιες Ομοσπονδιακές Αρχές, για την ανάμιξη του στο σκάνδαλο των παρανόμων χρηματοδοτήσεων του αρχιμαφιόζου, Τζακ Αμπράμοβιτς, κάτι που τον αναγάσε να παραιτηθεί του αξιώματος, μόλις τον περασμένο Αύγουστο. Πρέπει να πούμε ,ότι πρόκειται για δύσκολη αναμέτρηση, διότι, κατά παράδοση ,η περιοχή αυτή είναι ρεπουμπλικανική. Εχει αντίπαλο υποψήφια γυναίκα, που σήμερα είναι Πολιτειακή Γερουσιαστής.


ΦΙΛ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Ο ομογενής Φιλ Αγγελίδης, από το Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, είναι υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, για την θέση του Κυβερνήτης της Καλιφόρνιας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε πληθυσμό Πολιτεία, που διαθέτει τους περισσότερους Εκλέκτορες, οι οποίοι διαδραματίζουν τεράστια επιρροή στην εκλογή του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Αντιμετωπίζει τον γνωστό ηθοποιό μετανάστη από την Αυστρία, Άρνολντ Σβαρτζενένγκερ.


Σε προ ημερών εκδήλωση, στο ξενοδοχείο Willard, εδώ στην Ουάσιγκτον, παρόντων και του Γερουσιαστών, John Kerry και Paul Sarbanes, ο Φιλ Αγγελίδης μίλησε, με ιδιαίτερη περηφάνια για την καταγωγή του. Ήμασταν παρόντες και είπε στην εφημερίδα μας, ότι η οικογένεια της μητέρας του κατάγεται από την Σμύρνη της Μικράς Ασίας, και του πατέρα του από την Κεφαλονιά και την Κόρινθο. Την περασμένη εβδομάδα, τα πήγε θαυμάσια στο ντιμπέιτ ,που είχε με τον αντίπαλό του, διότι τον συνέτριψε κυριολεκτικά, με τα διάφορα στοιχεία που παρουσίασε, που άφησε άναυδο τον ίδιο και τους ψηφοφόρους τηλεθεατές, σε σημείο που ο Κυβερνήτης αναγκάστηκε να ματαιώσει το δεύτερο ντιμπέιτ. Η διαφορά σήμερα είναι στήθος με στήθος, στο 5%, δηλαδή προηγείται ο Κυβερνήτης ηθοποιός, άλλά, επειδή, κατά παράδοση, η Πολιτεία της Καλιφόρνιας είναι στη βάση της δημοκρατική, πολλοί πιστεύουν, ότι θα τα καταφέρει και θα είναι η μεγαλύτερη πολιτική νίκη του Ελληνισμού της Αμερικής.


ΤΣΑΡΛΙ ΚΡΙΣΤ
Ο ομογενής Τσάρλι Κρίστ (Χριστοδούλου) , είναι υποψήφιος για την θέση του Κυβερνήτη της μεγάλης Πολιτείας της Φλώριδας. Προέρχεται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και θα αντικαταστήσει τον νυν Κυβερνήτη ,Τζέμπ Μπους, αδελφό του Προέδρου Μπους.Από το 2002 μέχρι σήμερα, ο ομογενής Τσάρλι Κριστ ήταν γενικός εισαγγελέας της Πολιτειακής Κυβέρνησης, υπό τον Τζεμπ Μπους. Έχει την πλήρη υποστήριξη του Προέδρου Μπους και ολόκληρης της Κυβέρνησής του, που έχουν κινητοποιηθεί για την εκλογή του. Και προηγείται του αντιπάλου του κατά τουλάχιστον 16 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.


Ο Τσάρλι Κρίς φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος ελληνοκυπριακής καταγωγής κυβερνήτης των ΗΠΑ. Γεννήθηκε στην Αλτούνα της Πενσυλβάνιας και είναι γιος του γιατρού Τσάρλς Κριστ. Ο παππούς του μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Κύπρο το 1912.


Εχει στο παρελθόν κάνει ένθερμες δηλώσεις υπέρ της Κύπρου και διατηρεί στενές σχέσεις με την κυπριακή παροικία των ΗΠΑ.


ΝΤΙΝΑ ΤΑΙΤΟΥΣ
Η ομογενής Ντίνα Τάιτους, είναι υποψήφια Κυβερνήτης του Δημοκρατικού Κόμματος, για την θέση του Κυβερνήτης της Νεβάδας. Πρόκειται για εγγονή του Κωνσταντίνου Κατσώνη, ο οποίος μετανάστευσε ,στις αρχές του 1900, από τα Τρίκαλα, όπως είπε ή ίδια, στην εφημερίδας μας, στη διάρκεια εκδήλωσης, προς τιμήν της, την περασμένη εβδομάδα, εδώ στην Ουάσιγκτον, για την συγκέντρωση χρημάτων προς ενίσχυση της προεκλογικής της εκστρατείας, στα Γραφεία της Νομικής Εταιρείας του Ομογενούς Δικηγόρου, Εμμανουήλ Ρουβέλλα, στην οποία ο γράφων ήταν παρών, για την δημοσιογραφική κάλυψη.


Από το 1988 εκλέγεται συνέχεια Πολιτειακή Γερουσιαστής και είναι πάρα πολύ δημοφιλής και δυναμική. Από το 1992 μέχρι τώρα, είναι η Αρχηγός της Μειοψηφίας ,στην Πολιτειακή Γερουσία της Νεβάδα. Όπως μας είπε, έχει ισχυρό ρεπουμπλικάνο αντίπαλο, γι’ αυτό και χρειάζεται και την τελευταία ψήφο του κάθε ομογενούς, που ζει στην Πολιτεία της Νεβάδα, και είναι ουκ ολίγοι, όπως στο Ρήνο, στο Κάρσον Σίτυ , στο Λάς Βέγκας, στο Λέικ Τάχο, που θεωρούνται οι μεγαλύτερες πόλεις, και μάλιστα πολύ κοσμικές της Πολιτείας αυτής, που είναι μια απέραντη έρημος.


Η μεταφορά του χρόνου διεξαγωγής των προκριματικών προεδρικών εκλογών της Νεβάδα, ενωρίτερα, δίδει νέο βάρος στην πολιτεία κι αυτό είχε θετικές επιπτώσεις και στην ενίσχυση της Τάιτους από το Δημοκρατικό Κόμμα. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις της εταιρείας Zogby/WSJ της δίνουν 43,2% έναντι 45,5% του αντιπάλου της, ρεπουμπλικανού βουλευτή Gibbons. Η προηγούμενη δημοσκόπηση την έφερνε πίσω από τον Γκίμπονς κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες.


ΚΡΙΣΤ ΜΙΧΟΣ
Ο ομογενής Κριστ Μίχος, διεκδικεί και αυτός με την σειρά του, ως ανεξάρτητος όμως, τη θέση του Κυβερνήτη της δημοκρατικής Πολιτείας της Μασαχουσέτης. Κατάγεται από την Σπάρτη. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν, ότι οι δυο άλλοι υποψήφιοι των δύο μεγάλων κομμάτων προηγούνται, κάτι που θεωρείται επόμενο. Επιμένουν ,όμως ,οι ψηφοφόροι του, οι οποίοι υποστηρίζουν, ότι θα αλλάξουν το σύστημα, που επικρατεί σήμερα, δηλαδή, το δικομματικό. Και πρέπει να πούμε, ότι η Πολιτεία αυτή επιφυλάσσει πάντοτε εκπλήξεις, διότι ανέδειξε μεγάλους και δημοκρατικούς ηγέτες, όπως την οικογένεια των Κένεντυ. Στην Πολιτεία αυτή διετέλεσε ο Μάικλ Δουκάκης Κυβερνήτης, καταγόμενος από την Μυτιλήνη.


Και, το 1988, διεκδίκησε το αξίωμα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία του Ελληνισμού της Αμερικής, έχοντας υποψήφιο για την Αντιπροεδρία τον αείμνηστο Γερουσιαστή Μπένσεν από το Τέξας, τεράστιου ηθικού αναστήματος, όπως ακριβώς είναι και ο Μιχάλης Δουκάκης. Πάντως, η Ομογένεια της Βοστόνης, που απαριθμεί περί τις 200 χιλιάδες, με τεράστια επιστημονική υποδομή, τον υποστηρίζει σύσσωμη, όπως έκανε, άλλωστε, και για τον Μιχάλη Δουκάκη και τον αείμνηστο ομογενή Γερουσιαστή, Πωλ Τσόγκα, που τον χάσαμε, τόσο άδικα, από την επάρατη νόσο της λευχαιμίας, μόλις στα 42 χρόνια της νιότης του!


ΑΛΕΞΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΑΣ
Ο ομογενής, Αλέξης Γιαννούλιας, είναι υποψήφιος για την θέση του Υπουργού των Οικονομικών της Πολιτείας του Ιλλινόις. Η μητέρα του κατάγεται από τη Κρήτη και ο αείμνηστος πατέρας του και γνωστός τραπεζίτης, Αλεξ Γιαννούλιας, από τα Καλάβρυτα από όπου και μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν, ότι προηγείται 46% έναντι του αντιπάλου του, που βρίσκεται στο 35%.


Είναι τραπεζίτης κι έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ.


ΑΝΤΡΙΟΥ ΘΙΟΝΤΟΡ
Και ο ομογενής, Αντριου Θίοντορ (Θεοδώρου), είναι υποψήφιος για την θέση του Υπουργού Οικονομικών της Πολιτείας Νότιας Καρολίνας. Τυγχάνει γιος του πρώην Αναπληρωτή Κυβερνήτη της ίδιας Πολιτείας, Νίκου Θεοδώρου. Ο Πατέρας του κατάγεται από την Σπάρτη και η μητέρα του από την Μυτιλήνη. Αχ! αυτή η θρυλική Μυτιλήνη τι δεν έχει δώσει στον καθόλου Ελληνισμό, Ένδημο και Απόδημο. Τα πάντα. Ανέδειξε μεγάλους πολιτικούς, καλλιτέχνες, διανοουμένους, ποιητές, ζωγράφους και τόσους άλλους. Η Μυτιλήνη φιλοξένησε πρώτη τις μάζες των προσφύγων του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, που κατέλυαν στα σπίτια της και στα πάρκα της, μετά την ολοκλήρωση της Μεγάλης Καταστροφής, με τον πυρπολισμό της Σμύρνης από τους Τσέτες, τον Μαύρο εκείνο Σεπτέμβριο του 1922. Και στη Μυτιλήνη γεννήθηκε και ο αείμνηστος πατριώτης και δημοκράτης Πρωθυπουργός, Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, όταν υπηρετούσε εκεί ο πατέρας του, ως Νομάρχης, ο μεγάλος Γέρος της Δημοκρατίας και ρήτορας , Γεώργιος Παπανδρέου, στην Κυβέρνηση Ελευθέριου Βενιζέλου.


Τέλος, σε όλους αυτούς, θα πρέπει να αναφέρουμε και τους δεκάδες εκείνους ομογενείς, που κατέρχονται υποψήφιοι, σε διάφορα άλλα κατώτερα πολιτικά αξιώματα, σε ομοσπονδιακό, πολιτειακό και δημοτικό επίπεδο, σε άπασα την αμερικανική επικράτεια, που επιφυλάσσεται να το κάνει η εφημερίδας μας, μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, οπότε θα έχουν οριστικοποιηθεί όλα τα αποτελέσματα. Εκείνο, όμως, που θέλουμε να επισημάνουμε είναι, ότι, όσοι ομογενείς ζουν στην Ελλάδα, και είναι χιλιάδες, να μην παραμελήσουν, ανήμερα των εκλογών να πάνε στην Αμερικανική Πρεσβεία και στα κατά τόπους Αμερικανικά Προξενεία και να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα. Μετράει και η τελευταία ψήφος, που τόσο ανάγκη έχουν οι υποψήφιοι ομογενείς. Μπορούν να ψηφίσουν ακόμη και δια του Ταχυδρομείου. Ας δώσουν με την πολύτιμη ψήφο τους, λοιπόν, την ευκαιρία, σε όλους αυτούς τους νέους υποψήφιους της Ομογένειας την δυνατότητα να κερδίσουν, στις κρίσιμες αυτές εκλογές ,της 7ης Νοεμβρίου 2006, προς όφελος της πατρίδας τους Αμερικής, αλλά και εκείνης από την οποία κατάγονται. Την ακαταμάχητη Ελλάδα! Ας μην τους στερήσουν την εξαιρετική ευκαιρία, εκλεγόμενοι, να γράψουν επιπρόσθετες σελίδες, στην μεγάλη ιστορία του Ελληνισμού της Αμερικής, γαλουχήματα όλοι οι υποψήφιοι ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!!

Πηγή: GREEK NEWS