Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Νέα επίθεση Αγκυρας μέσω Internet και 9 παραβιάσεις

Νέα επίθεση Αγκυρας μέσω Internet και 9 παραβιάσεις

6

Συνεχίζει τις διαδικτυακές προκλήσεις το Γενικό Επιτελείο Αμυνας της Τουρκίας με δημοσιεύματα που αφορούν παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών από ελληνικά αεροσκάφη – προκλήσεις που από ελληνικής πλευράς διαψεύδονται κατηγορηματικά.Η συνέχιση των δημοσιευμάτων στην ιστοσελίδα του τουρκικού ΓΕΕΘΑ φαίνεται ότι έχει προβληματίσει σοβαρά τους επιτελείς του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, σε σημείο που κάποιοι να λένε ότι αν αυτό συνεχιστεί ενδεχομένως να επηρεάσει την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο αρχηγών που θα γίνει στην Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου. Η άποψη αυτή φαίνεται να μην απηχεί, επισήμως τουλάχιστον, την ανώτατη διοίκηση του υπουργείου Αμυνας.


Κατά τη χθεσινή ημέρα στο πεδίο των παραβάσεων και παραβιάσεων καταγράφηκαν 18 τουρκικά μαχητικά, δέκα από τα οποία ήταν οπλισμένα να πραγματοποιούν 9 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Παράλληλα, σε ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, αναφέρεται ότι δύο ελληνικά αεροσκάφη τύπου Μιράζ 2000 που απογειώθηκαν από την Τανάγρα και δύο F4 που απογειώθηκαν από τη Λήμνο, παρενόχλησαν σχηματισμό τουρκικών F16, στις 12.17 και στις 12.45, δυτικά και νότια της Χίου.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι δύο ελληνικά F16 που απογειώθηκαν από την Αγχίαλο και δύο F16 που απογειώθηκαν από τη Λήμνο παρενόχλησαν τουρκικό σχηματισμό F16, στις 9.57, στις 12.38 και στις 15.12, δυτικά της Μυτιλήνης.


Είναι η τρίτη ανακοίνωση μέσα σε πέντε μέρες που εκδίδει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο για «παρενοχλήσεις τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά αεροσκάφη».


Πηγή: Ελευθεροτυπία, 19/10/2006