Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών για το Β’ γύρο των εκλογών

Ανακοίνωση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών για το Β’ γύρο των εκλογών

18

Τα μέλη του συνδυασμού της ΚΕΠ μαζί με στελέχη της κίνησης που συμμετείχαν ενεργά στον προεκλογικό αγώνα σε κοινή συνεδρίασή τους και ύστερα από εισήγηση του επικεφαλής Γ. Γεωργίτση , έκαναν μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και καθόρισαν τη στάση της κίνησης για τον δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών στο Δήμο Χίου.
Η ΚΕΠ  με μεγάλο κόπο ξεπέρασε τις αρχικές δυσκολίες συγκέντρωσης των δυνάμεων της και συγκρότησης ψηφοδελτίου. Έδωσε έναν δύσκολο  κοπιαστικό και μεγαλειώδη προεκλογικό αγώνα , φέρνοντας στο προσκήνιο τα προβλήματα της πόλης και του δημότη. Τα μέσα και οι δυνάμεις της , ήταν σαφώς ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν με τους ίδιους όρους τους αντίπαλους συνδυασμούς. Χαρακτηριστικό στοιχείο των εκλογών ήταν η  προσπάθεια συγκεκριμένων τοπικών οικονομικών πολιτικών και εκδοτικών συμφερόντων να εξουδετερώσουν τις δυνάμεις και την δυναμική της ΚΕΠ. Η παρουσία , η δράση  , οι προτάσεις της και η αναφορά της στον αριστερό και  κινηματικό χώρο την καθιστά ενοχλητική για τους κύκλους εκείνους που θέλουν την πόλη και τον Δήμο σαν πεδία εξυπηρέτησης συμφερόντων  και μόνο.
Το εκλογικό αποτέλεσμα δημιούργησε ένα νέο σκηνικό στον Δήμο Χίου, το οποίο κινείται σε συντηρητική κατεύθυνση. Στη νέα τετραετία τα προβλήματα θα παραμείνουν και η όποια αντιμετώπισή τους  δεν θα είναι σε προοδευτική κατεύθυνση. Όποιος από τους δύο συνδυασμούς και αν επικρατήσει στον δεύτερο γύρο θα ακολουθήσει την πολιτική που υπαγορεύει η κεντρική εξουσία προσαρμοσμένη στα τοπικά δεδομένα.
Οι ψηφοφόροι της ΚΕΠ πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για την επιλογή τους. Στον δεύτερο γύρο δεν αντιμετωπίζουν κανένα δίλημμα . Όσοι από αυτούς επιλέξουν να προσέλθουν στην κάλπη έχουν την γνώση και την κρίση να λειτουργήσουν ως ενεργοί πολίτες , εκφράζοντας  με όποιο τρόπο εκείνοι νομίζουν προσφορότερο την αποδοκιμασία τους και στους δύο συνδυασμούς.