Αρχική Νέα Τοπικά «Saos» και «GA Ferries» μειοδότες σε άγονες γραμμές

«Saos» και «GA Ferries» μειοδότες σε άγονες γραμμές

8

ΜΕ ΟΛΕΣ τις άγονες γραμμές των Κυκλάδων (Ανατολικών και Δυτικών) και των Δωδεκανήσων να παραμένουν… άγονες καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τους πλοιοκτήτες έκλεισε χθες η πρώτη φάση των διαγωνισμών του ΥΕΝ για τις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας.


Τo θέμα αναμένεται να συζητηθεί διεξοδικά στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που έχει προγραμματισθεί σύμφωνα με πληροφορίες για την προσεχή Πέμπτη.


Στο ΣΑΣ θα συζητηθεί ωστόσο και το θέμα των δρομολογίων της νέας περιόδου (1/11/2006-31/10/2007) καθώς οι μεν εταιρείες έχουν καταθέσει δρομολόγια από τον προηγούμενο Ιούνιο, όταν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης προχώρησε στη απελευθέρωση των ναύλων, ωστόσο μέχρι σήμερα αυτά δεν έχουν εγκριθεί.


Από τα όσα έχουν γίνει γνωστά φαίνεται ότι ορισμένα νησιά που τα προηγούμενα χρόνια καλύπτονταν φέτος μάλλον αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Αν σε αυτά προστεθούν και τα κενά που άφησε στις άγονες γραμμές η μη «αθρόα» συμμετοχή ακτοπλοϊκών εταιρειών στο διαγωνισμό, καθίσταται προφανές ότι ΥΕΝ και ακτοπλόοι πρέπει για μία ακόμη φορά να «βρεθούν πιο κοντά» προκειμένου να συζητηθούν και αντιμετωπισθούν τα όποια προβλήματα.


Στο μεταξύ χθες άνοιξαν οι οικονομικές προσφορές για όσες άγονες γραμμές εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Η «Σάος» του εφοπλιστή Φώτη Μανούση, και η «GA Ferries» του κ. Μάκη Αγούδημου αναδείχθηκαν μειοδότες σε όσες γραμμές είχαν κατατεθεί προσφορές.


Πιο συγκεκριμένα η «Σάος» ανεδείχθη μειοδότης στις γραμμές:


– Λαύριο-Αγ. Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα, Λαύριο-Αγ. Ευστράτιο-Λήμνο-Σαμοθράκη-Καβάλα, Λαύριο-Ψαρά-Αγ. Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα, με το πλοίο «Παναγία Σουμελά».


Η «Σάος» μειοδότησε στην «κατηγορία 2» που σημαίνει ότι το «Παναγία Σουμελά» θα κάνει το δρομολόγιο για 30 μήνες και στη συνέχεια θα αντικατασταθεί με πλοίο ηλικίας μέχρι 8 ετών και ταχύτητας μέχρι 25 μίλια. Επισημαίνεται ότι το «Παναγία Σουμελά» ναυπηγήθηκε το 1976 και μετασκευάσθηκε το 2006.


– Αγ. Κων/νος/Κύμη-Σκιάθος-Σκόπελος-Αλόννησος-Λήμνος για την οποία κατέθεσε προσφορά στην «κατηγορία 3» (μονοετή σύμβαση) επίσης με το «Παναγία Σουμελά».


Η GA Ferries ανεδείχθη μειοδότης στις γραμμές:


– Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Ικαρία-Φούρνοι-Καρλόβασι-Βαθύ Σάμου με μισθούμενο τμήμα το Ικαρία-Φούρνοι-Καρλόβασι, καταθέτοντας προσφορά στην «κατηγορία 3» (μονοετή σύμβαση).


– Θεσσαλονίκη-Σποράδες-Κυκλάδες-Ηράκλειο για την οποία προβλέπεται ένα δρομολόγιο την εβδομάδα το διάστημα 2/4/2007-2/9/2007 και προσέγγιση σε δύο τουλάχιστον νησιά των Σποράδων και δύο νησιά των Κυκλάδων. Ωστόσο το πλοίο θα πρέπει να απασχολείται με δεκάμηνη δρομολόγηση.


Ακόμη να σημειωθεί ότι μειοδότης ανεδείχθη και η ΑΝΕΝ με το «Μυρτιδιώτισσα» για τις γραμμές των Κυθήρων.


Σχέδια για ναυπήγηση από τη «Σάος»


Στο μεταξύ στη ναυπήγηση νέου πλοίου το οποίο θα αντικαταστήσει μετά από 30 μήνες το «Παναγία Σουμελά» στην άγονη γραμμή Λαύριο-Αγ. Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα, προσανατολίζεται η διοίκηση της «Σάος».


Οπως αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της επιχείρησης, η «Σάος» έχει έρθει σε επαφή για το σκοπό αυτό τόσο με διεθνή όσο και ελληνικά ναυπηγεία και το επόμενο διάστημα αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις της.


Η εταιρεία εξετάζει την κατασκευή ενός πλοίου από 75-100 μέτρα και με ταχύτητα άνω των 25 μιλίων την ώρα όπως είναι άλλωστε και η υποχρέωση που έχει από τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό για τη συγκεκριμένη άγονη γραμμή.


Επισημαίνεται ότι η «Σάος» αναμένεται να συγχωνευθεί το επόμενο διάστημα με την εισηγμένη στο Χ.Α. «Ν. Γκάλης» εξέλιξη η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί στην εξεύρεση ενός μέρους των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν για τη χρηματοδότηση της κατασκευής. Σήμερα η «Σάος» διαθέτει εννέα πλοία και ένα υδροπτέρυγο. Εξ αυτών τα επτά πλοία είναι επιβατηγά – οχηματαγωγά, με τα περισσότερα να έχουν ηλικία από 17 μέχρι και 34 έτη, εκτός ενός που ναυπηγήθηκε το 2001. Τα δυο πλοία είναι μόνον οχηματαγωγά.


Τα πλοία της εταιρείας είναι:


– Τα επιβατηγά-οχηματαγωγά «Σαος ΙΙ» με έτος ναυπήγησης το 2001, «Παναγία Σουμελά» (1976), «Αρσινόη» (1979), «Νόνα Μαίρη» (1972), «Σαμοθράκη» (1976) τα οποία δραστηριοποιούνται ήδη σε γραμμές του Αιγαίου.


– Το υδροπτέρυγο «Κάβειρος» (1977).


– Το «Παναγιά Αγιάσου» (1973), το οποίο δεν έχει δραστηριοποιηθεί ακόμα σε θαλάσσια γραμμή που αναμένεται με το νέο έτος και μετά την ολοκλήρωση των μετασκευών του.


– Το «Μαμι» (1989) το οποίο δεν έχει δραστηριοποιηθεί ακόμα σε θαλάσσια γραμμή. Προβλέπεται η δραστηριοποίησή του το καλοκαίρι του 2007 με την ολοκλήρωση των μετασκευών του.


– Τα οχηματαγωγά «Θεσσαλονίκη» (1995) και «Παναγιά Κρημνιώτισσα» (1973).


Η συνολική αξία του στόλου σύμφωνα με τις τελευταίες αποτιμήσεις ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική, 24/10/2006