Αρχική Νέα Τοπικά Πρωθυπουργός και δάσκαλοι αναζητούν λύση με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία

Πρωθυπουργός και δάσκαλοι αναζητούν λύση με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία

6

Με κεντρική επιδίωξη να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία και να εκτονωθεί η ένταση στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, ο πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής συναντάται σήμερα με τα διοικητικά συμβούλια της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, η οποία εκδηλώθηκε κατά την έναρξη της έκτης εβδομάδας των απεργιακών κινητοποιήσεων των δασκάλων, έγινε αποδεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από τους εκπροσώπους των δύο Ομοσπονδιών.


Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι κατά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί με ειλικρίνεια και ρεαλισμό προς τους συνομιλητές του και θα δεσμευθεί εκ νέου ότι η Παιδεία αποτελεί κρίσιμη προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Ν.Δ. Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι ο κ. Κ. Καραμανλής «δεν έχει άσο στο μανίκι του» και ότι αποκλειστικός γνώμονας της πολιτικής που ακολουθεί είναι η συνετή διαχείριση των προβλημάτων, κατά τρόπο που δεν θα υποθηκεύσουν το μέλλον των επόμενων γενεών. «Επιθυμούμε, στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, να ξεκαθαριστεί ότι είναι η κατάσταση της οικονομίας τέτοια, που οποιαδήποτε κυβέρνηση θα έκανε τις ίδιες επιλογές. Δεν πρόκειται για αντιπαράθεση προσωπικού ή κομματικού χαρακτήρα», σημείωσε χθες χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στη συνάντηση, στην οποία θα παρίσταται και η υπουργός Παιδείας κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, οι εκπρόσωποι των δύο ομοσπονδιών θα παρουσιάσουν οκτώ αιτήματα.


Οι φοιτητές


Συνεδριάζουν σήμερα σε φορτισμένο κλίμα φοιτητικοί σύλλογοι για το μέλλον των κινητοποιήσεων στα ΑΕΙ. Ωστόσο, η αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος διευκολύνει την… αναβολή των αντιδράσεων, όχι όμως και τη ματαίωσή τους, δηλώνουν στην «Κ» εκπρόσωποι συλλόγων προσκείμενων στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.


Πηγή: Καθημερινή, 24/10/2006