Αρχική Πολιτισμός Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων

Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων

10

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χίου κατατίθενται αιτήσεις για τις σχολικές δραστηριότητες.Πιο συκεκριμένα Δ/ντής κ.Παύλος Καλογεράκης αναφέρει:

 

“Το τρέχον χρονικό διάστημα κατατίθενται οι αιτήσεις και τα σχέδια υλοποίησης σχολικών δραστηριοτήτων όλων των περιπτώσεων: Περιβαλλοντικής, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών, Αγωγής Σταδιοδρομίας κ.λ.π. Πρέπει να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια από όλους, Διευθυντές, Υποδιευθυντές και διδακτικό προσωπικό, ώστε να κατατεθούν πολλά αλλά και καλά σχεδιασμένα και οριοθετημένα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.

 

Οι μαθητές μας, ζώντας σήμερα σε έναν κόσμο ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης, έντονης και πολυποίκιλης πληροφόρησης αλλά και πιεστικού καθημερινού προγράμματος, έχουν ανάγκη από μια άλλη διαδικασία μάθησης όχι μόνο ελκυστικής αλλά συμβατής με τα σημερινά δεδομένα και τις ανάγκες της ζωής. Αρκετές φορές, πολλές από τις παλιές διδακτικές διαδικασίες κουράζουν διδάσκοντα και μαθητή, έχουν πρόσκαιρα αποτελέσματα και το κυριότερο δεν αγκαλιάζουν το σύνολο του μαθητικού δυναμικού μας.

 

Οι σχολικές δραστηριότητες και τα διασχολικά προγράμματα κάθε μορφής αποτελούν ένα πολύ καλό μέσο για να ανανεωθεί η σχολική ζωή και να αποκτήσει μια πραγματική ζωντάνια και να γίνει κυψέλη παραγωγής ιδεών και κατάθεσης προτάσεων πέραν της χρήσιμης γνώσης που παρέχει στους μαθητές και μάλιστα να γίνεται τούτο με βιωματικό τρόπο.

 

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το επίπεδο των σχολικών δραστηριοτήτων (ποσότητα και ποιότητα) και προσκαλεί και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν συμμετάσχει στις δράσεις αυτές, να ενώσουν τις γνώσεις τους, τη διάθεσή τους, τις ιδέες τους.

Είναι ευτύχημα για το νομό μας που κάθε χρόνο παρουσιάζονται τόσες πολλές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες για δράση και προσφορά από τους μαθητές μας.

 

Και είναι γνωστό ότι το χαίρονται τούτο, καθηγητές και μαθητές και αποκτά η σχολική ζωή μια άλλη διάσταση. Αυτό γίνεται καταφανές στα Γυμνάσια που εφαρμόζουν τη ζώνη καινοτόμων δράσεων, όπου κυριολεκτικά προσδοκούν πότε θα ξανάρθει το δίωρο της επόμενης εβδομάδας.

 

Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η γνώση που θέλουμε να προσφέρουμε, μένει στους μαθητές, ιδιαίτερα στους μικρότερους, εάν παρέχεται με βιωματικό τρόπο, με διαθεματική προσέγγιση και κυρίως με καλή διάθεση, σε ένα χαρούμενο περιβάλλον.”