Αρχική Νέα Τοπικά Βραβεία AMVER: Τιμάται η ευαισθησία της ελληνικής ναυτιλίας

Βραβεία AMVER: Τιμάται η ευαισθησία της ελληνικής ναυτιλίας

15

Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ της ελληνικής ναυτιλίας τιμήθηκε στη χθεσινή εκδήλωση του Propeller Club of the United States, Port of Piraeus, για την απονομή των βραβείων AMVER σε ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις.


Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης, ο γενικός γραμματέας του ΥΕΝ κ. Ιωάννης Τζωάννος, ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βλάχος, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ κ. Charles Parker-Ries, εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ ναύαρχου κ. Thad W. Allen, ο πρόεδρος της Intercargo κ. Νίκος Παπαδάκης και πλήθος εκπροσώπων του εφοπλιστικού κόσμου.


Σε μήνυμά του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η βράβευση 140 ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών με 670 πλοία που μετέχουν στο πρόγραμμα AMVER είναι αριθμός που καταδεικνύει την ευαισθησία της ελληνικής ναυτιλίας στον τομέα της αμοιβαίας βοήθειας για τη διάσωση πλοίων».


Τα βραβεία ΑMVER, οργανώνονται από το 1992 από το Propeller Club of lthe United States, Port of Piraeus, σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία και την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών. Το παγκοσμίως γνωστό σύστημα AMVER ιδρύθηκε το 1958.


Αξιοποιώντας την αυτόματη προειδοποίηση μέσω δορυφόρου τόσο τα εμπορικά σκάφη όσο και τα κρουαζιερόπλοια έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν τη θέση άλλων πλοίων που βρίσκονται σε κίνδυνο σε ακτίνα 200 ναυτικών μιλίων από αυτά και να αποστέλλουν τεχνικά μέσα και προσωπικό έρευνας και διάσωσης για την παροχή άμεσης βοήθειας.

Πηγή: Ναυτεμπορική, 26/10/2006