Αρχική Νέα Τοπικά 24ωρη απεργία στην ΕΡΑ

24ωρη απεργία στην ΕΡΑ

8

 Προ του εφιάλτη της ανεργίας βρίσκονται εκατοντάδες δημοσιογράφοι που προσελήφθησαν στην ΕΡΤ Α.Ε. , καθώς σε λίγες μέρες λήγουν οι συμβάσεις εργασίας τους, ενώ ακόμα δεν έχουν υπογραφεί  οι οριστικές  συμβάσεις των συναδέλφων που έχουν ενταχθεί στο Π.Δ. 164/2004 και αναβάλλεται  αδικαιολόγητα  η προώθηση  του θέματος.
Δυστυχώς παρά τις επισημάνσεις των Ενώσεων Συντακτών η διοίκηση της ΕΡΤ δεν μπόρεσε να απότρέψει το φαινόμενο της δημιουργίας μιας νέας γενιάς συμβασιούχων συναδέλφων.
Τώρα η ΕΡΤ επικαλείται αδυναμία ανανέωσης των συμβάσεων, βάσει του νόμου , που η ίδια καταστρατήγησε όταν προσλάμβανε δημοσιογράφους καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες της.
Για τον λόγο αυτό το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ μαζί με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών,  κηρύσσει 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 31/10/2006 έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 1/11/2006 σε όλους του Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ που ανήκουν στην επικράτειά της , ζητώντας:
–                 Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας των συναδέλφων, με την άμεση μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, όπως επιβάλλει ο νόμος και ορίζει η Κοινοτική Οδηγία 90/1994, εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των προγραμμάτων της ΕΡΤ.
–                Να δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατόν το νέο Οργανόγραμμα, το οποίο θα περιλάβει όλους τους δημοσιογράφους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
–                Να μην καταρτίζεται στο εξής ούτε μία σύμβαση έργου για δημοσιογράφο που απασχολείται στον τομέα ενημέρωσης.
–                Να μην υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας των δημοσιογράφων που απασχολούνται στον τομέα ενημέρωσης.