Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπίδα Τσουρή: εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση

Ελπίδα Τσουρή: εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση

5


Τα αποτελέσματα των Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών στο Νομό μας αποτελούν πηγή εξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων τόσο για το παρόν, όσο και για την προοπτική των τοπικών μας ζητημάτων.

Είναι αλήθεια ότι η μεγάλη επιτυχία της επανεκλογής, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, του Πολύδωρου Λαμπρινούδη, με διευρυμένο ποσοστό υποστήριξης, σε σχέση με το 2002, δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχες επιτυχίες των δυνάμεων που στήριξε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού και ειδικότερα στους Δήμους Χίου, Ομηρούπολης και Καρδαμύλων. 
Είναι γεγονός ότι, στις εκλογές αυτές, καταγράφηκαν φαινόμενα πολιτικού καιροσκοπισμού, και, χωρίς προγραμματική σύγκλιση, μετακινήσεων ψηφοφόρων.
Τα διαπιστωμένα αυτά γεγονότα, ωστόσο, δεν αναιρούν την ανάγκη κριτικής –και αυτοκριτικής- προσέγγισης σε επιλογές προσώπων και προγραμμάτων, η οποία πρέπει να γίνει με νηφαλιότητα και ψυχραιμία.


Από την πλευρά μου, μέσα από καταστατικές και διαφανείς διαδικασίες, θα επιδιώξω τη σε βάθος συζήτηση του εκλογικού αποτελέσματος, την αποτίμησή του, ως πρώτο βήμα για την ανανέωση του προγραμματικού λόγου και των προσώπων που διαδραματίζουν ρόλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Είναι παράλληλα καιρός για μια ευρύτερη συζήτηση, μέσα στην κοινωνία, για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να λειτουργήσει, καθώς και τις επιλογές που είναι αναγκαίες για να κατοχυρώσουμε έναν ισχυρό και αυτόνομο ρόλο της.
Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε διάλογο και κοινή δράση με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας, έχουν την υποχρέωση να ενσαρκώσουν το θεσμικό τους ρόλο, σύμφωνα με την εντολή των πολιτών, να προσφέρουν στην αντιμετώπιση των τοπικών μας προβλημάτων και να θέσουν τις βάσεις για την ανασυγκρότηση και την υπέρβαση των δυσκολιών.


Αφού συγχαρώ τις νέες εκλεγμένες τοπικές αρχές,  δίνω τη διαβεβαίωσή μου για τη συνεργασία μου σε όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν στην κοινή προσπάθεια, για την προοπτική της Χίου.


 


Ελπίδα Τσουρή
Βουλευτής Νομού Χίου