Αρχική Νέα Τοπικά Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες: επιστολή στο Νομάρχη για λήψη πρωτοβουλίας

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες: επιστολή στο Νομάρχη για λήψη πρωτοβουλίας

7


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ

Κύριε Λαμπρινούδη,


Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες σας συγχαίρει για την επανεκλογή σας στο αξίωμα του Νομάρχη Χίου και σας εύχεται να ολοκληρώσετε και την δεύτερη τετραετία σας με το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για τη Χίο και τους ανθρώπους της.


Σας διαβεβαιώνουμε πως και αυτή την τετραετία θα βρείτε την Επιτροπή αρωγό σας στην ευθύνη της Νομαρχίας για μια αξιοπρεπή διαμονή στο νησί μας των προσφύγων, οι οποίοι συνεχίζουν να φτάνουν με αμείωτο ρυθμό.


Σας ζητάμε, με νωπή ακόμα τη λαϊκή εντολή να αναλάβετε πολιτική πρωτοβουλία ώστε το κέντρο «υποδοχής» της Νομαρχίας να πάψει να είναι κέντρο κράτησης και να γίνει πραγματικό κέντρο Υποδοχής για τους ανθρώπους αυτούς που έρχονται από εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη για να ζητήσουν καταφύγιο στη χώρα μας. Να αντισταθείτε, όπως έχετε θεσμικά τη δυνατότητα, στην τάση μετατροπής των κέντρων υποδοχής σε φυλακές.


Σας ζητάμε να άρετε την απαγόρευση εισόδου των μελών της Επιτροπής στο Μυρσινίδι. Το μεταβατικό καθεστώς που συμφωνήσαμε, η είσοδος δύο συγκεκριμένων ονομαστικά μελών της Επιτροπής 2 φορές την εβδομάδα, αφενός εξαντλεί τα συγκεκριμένα μέλη μας και αφετέρου δεν μας επιτρέπει να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες σημαντικές για την υποδοχή των προσφύγων.


Χίος, 25/10/2006
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΧΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ