Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Σταμάτησαν τα… όργανα στο Μουσικό Γυμνάσιο

Σταμάτησαν τα… όργανα στο Μουσικό Γυμνάσιο

23

 

Δυο χαμένους μήνες σε ότι αφορά την εκπαίδευση τους στη μουσική, όπως επέλεξαν να κάνουν, μετρούν οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Χίου.
   Παρά τις μέχρι τώρα προσπάθειες από πλευράς Διεύθυνσης του σχολείου και διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι θέσεις των καθηγητών στα ειδικά μαθήματα (μουσικής) του σχολείου δεν έχουν πληρωθεί με αποτέλεσμα να είναι το Γυμνάσιο Μουσικό μόνο στα χαρτιά.
   Με 14 μαθητές στη Β’ τάξη και 10 μαθητές στην Α’, γίνονται σύμφωνα με πληροφορίες μόνο τα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής και το πρόγραμμα τελειώνει με τη λήξη των γενικών μαθημάτων.
   Το πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στη καθυστέρηση που σημειώνεται στην πρόληψη εκπαιδευτικών. Πέρυσι οι προσλήψεις είχαν γίνει από το εδώ γραφείο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας, φέτος όμως αυτές αναμένονται να γίνουν από το υπουργείο Παιδείας.
   Οι γονείς είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για τη σωστή επιλογή που έκαναν, βλέποντας μόλις στο 2ο χρόνο λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου να υπάρχουν μεγάλα εμπόδια. Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να προχωρήσουν σε Γενική Συνέλευση για να εξετάσουν το πρόβλημα και να προβούν σε διαμαρτυρίες, αν συνεχιστεί η ίδια απαράδεκτη κατάσταση.
   Αφού εδώ και χωρίς να υπάρχουν καταλήψεις η Κυβέρνηση φροντίζει να κρατά το σχολείο στην ουσία κλειστό για τους σκοπούς της ίδρυσής του…

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ