Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ανήσυχοι γονείς για τις καταλήψεις

Ανήσυχοι γονείς για τις καταλήψεις

13

 Σε κρίσιμο σταυροδρόμι μπαίνουν οι μαθητικές κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις σχολείων, αφού στην ουσία η Κυβέρνηση φαίνεται να περιμένει να φθίνει η δυναμική τους.
   Παράλληλα υπάρχει η έντονη ανησυχία των γονιών που σε πολλά σχολεία αρχίζει και εκφράζεται μέσα από γενικές συνελεύσεις.
   Παρόμοια εικόνα υπάρχει και στο νομό μας. Για σήμερα στις 6.00 μ.μ. το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Ενιαίου Λυκείου καλεί γονείς και κηδεμόνες σε έκτακτη γενική συνέλευση. Η συγκέντρωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Ενιαίου Λυκείου (που είναι υπό κατάληψη) με θέμα «κατάληψη το σχολείου από μαθητές και συζήτηση των προβλημάτων της εκπαίδευσης».
   Εξάλλου προχθές πραγματοποιήθηκε ανάλογη συγκέντρωση γονέων στο 2ο Γυμνάσιο με έντονο προβληματισμό για την πορεία των καταλήψεων και τα αποτελέσματα που θα έχουν. Σήμερα δε αναμένεται οι γονείς να είναι παρόντες και να τοποθετηθούν στη γενική συνέλευση των μαθητών που θα αποφασίσουν συνέχιση ή μη της κατάληψης, με σαφή σκοπό να πείσουν τα παιδιά να γυρίσουν στα θρανία.
Ακούστηκαν δε ακόμα και ακραίες θέσεις να κληθεί ο εισαγγελέας για να αναγκαστούν τα παιδιά να γυρίσουν στις αίθουσες, κάτι που προς το παρόν σε κανένα σχολείο δεν έχει συμβεί.
   Το ζητούμενο βέβαια με τους γονείς είναι να μην ξεχάσουν την επόμενη τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου και να μείνουν μόνο στη μεταφορά των παιδιών τους από ιδιαίτερο σε ιδιαίτερο…