Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Σκληρή γλώσσα Τσουρή κατά διοίκησης Σκυλίτσειου

Σκληρή γλώσσα Τσουρή κατά διοίκησης Σκυλίτσειου

7

 

Το θέμα του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου της Χίου έχει απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη του Νομού, μετά και από τα πρόσφατα περιστατικά, τα οποία ανησύχησαν και ευαισθητοποίησαν τους πολίτες.
  
   Η βουλευτής Χίου και πρώην Υφυπουργός Υγείας, Ελπίδα Τσουρή, με επανειλημμένες δηλώσεις της, από τη στιγμή που δρομολογήθηκε η κατασκευή της Νέας Πτέρυγας, είχε επισημάνει τη σοβαρότητα του θέματος, προκειμένου το Νοσοκομείο να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό. Υπενθυμίζουμε ότι αν δεν προβλέπεται στον Οργανισμό θέση προσωπικού, όσο απαραίτητη και αν είναι, δεν μπορεί ν αποκηρυχθεί.
  
   Με δηλώσεις του, πριν από μερικές ημέρες, ο Διοικητής του Νοσοκομείου θριαμβολογούσε για την υπογραφή, από τον Υπουργό Υγείας, του νέου Οργανισμού. Όμως, η βουλευτής Χίου είχε στα χέρια της επίσημη απάντηση του Υπ. Υγείας, υπογεγραμμένη δέκα μέρες, πριν τις δηλώσεις του Διοικητή, σύμφωνα με την οποία το αίτημα για αναμόρφωση του Οργανισμού δεν είχε φθάσει καν στο Υπουργείο!
  
   Παρά το ότι, λοιπόν, ο κ. Διοικητής συνελήφθη ψευδόμενος και, μάλιστα, από το ίδιο το Υπουργείο στο οποίο υπάγεται, η κυρία Τσουρή δεν του καταλόγισε κακή πρόθεση, αρκούμενη, απλώς, στη δημοσιοποίηση της απάντησης του Υπουργείου και επισημαίνοντας ότι ο δρόμος μέχρι την οριστική έγκριση του Οργανισμού είναι μακρύς και δύσβατος.
  
   Ο κ. Γεωργαντέλης, λοιπόν, ή θα έπρεπε να αποδείξει των λόγων του το αληθές, προσκομίζοντας το έγγραφο με την υπογραφή του Υπουργού ή να αναγνωρίσει το λάθος του. Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη, αλλά, επιπλέον, επιτέθηκε στη βουλευτή, κατηγορώντας την για «μικροπολιτική και κακεντρέχεια» και εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την υπογραφή του Οργανισμού.
   Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι, δηλαδή!
  
   Μετά από όλα αυτά δεν προξένησε σε κανέναν εντύπωση το γεγονός ότι η βουλευτής μιλώντας χθες το πρωί στο Ράδιο- ΑΛΗΘΕΙΑ ζήτησε την παραίτηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, καταλογίζοντάς της έλλειψη σοβαρότητας και αξιοπιστίας στη διαχείριση των υπηρεσιών υγείας του Νομού.
   Εμείς θα επισημάνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι το θέμα του νέου Οργανισμού του «Σκυλίτσειου» είναι πολύ σοβαρό, απαιτεί συνεχή παρακολούθηση και όχι προχειρότητες και δημιουργία εντυπώσεων. 
  

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 1/11/06