Αρχική Νέα Τοπικά Ελληνικός Νηογνώμονας: Συμφωνία συνεργασίας με τον Τουρκικό

Ελληνικός Νηογνώμονας: Συμφωνία συνεργασίας με τον Τουρκικό

8

ΔΙΜΕΡΗ συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Νηογνώμονα και του Τουρκικού Νηογνώμονα (Turk Lloydou Vakfi) υπεγράφη χθες στο Πειραιά. Από πλευράς του Ελληνικού Νηογνώμονα τη συμφωνία υπέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος, Κωνσταντίνος Χίου, και από πλευράς του τουρκικού ο πρόεδρός του, καθηγητής A. Yucel Οdabasi.


Μιλώντας στην εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Νηογνώμονα, Κωνσταντίνος Χίου, τόνισε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είναι διαφορετική αλλά και σημαντικότερη από άλλες ανάλογες συμφωνίες για δύο λόγους.


Ο πρώτος γιατί είμαστε και οι δύο αποφασισμένοι να μετουσιώσουμε τους όρους της σε έργο που θα αποδώσει αμφίπλευρα στους τομείς της τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης, εμπειρίας και εξειδίκευσης και θα επιτρέψει και στις δύο πλευρές να διευρύνουν το χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται γεωγραφικά και τεχνικά, καθώς επίσης και να εμπλουτίσουν τους καταλόγους τους με καινούρια πλοία και δραστηριότητες.


Οι συγκεκριμένοι τομείς και οι αντίστοιχες προτεραιότητες όπου θα βασιστεί η συνεργασία θα συζητηθούν και θα προωθηθούν με βάση τους όρους της συμφωνίας.


Ο δεύτερος λόγος είναι ότι με τη συνεργασία μας αυτή προχωρούμε κατά ένα τουλάχιστον βήμα τη προσέγγιση των δυο λαών και τις επαφές με έργα ειρηνικά.


Επισημαίνεται ότι ο Ελληνικός Νηογνώμονας έχει υπογράψει τα τελευταία χρόνια μία σειρά ανάλογων συμφωνιών με άλλους νηογνώμονες με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που παρουσιάζουν εκείνοι σε συνδυασμό με αντίστοιχη προσφορά υπηρεσιών όπου μόνο ο Ε.Ν. μπορεί να υπερέχει όπως τόνισε ο κ. Χίου.


Έτσι τα τελευταία χρόνια υπέγραψε συμφωνίες με τον Shipping Register of Ukraine, τον Indian Register of Shipping καθιέρωσε στενή συνεργασία με τον Polish Register of Shipping, ξεκίνησε συζητήσεις με τον Bulgarian Register of Shipping και τον Russian River Register.


Τέλος, όπως είπε ο κ. Χίου στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού που υλοποιεί την τελευταία 5ετίας ο Ελληνικός Νηογνώμονας έχει προχωρήσει τις σχέσεις του με σημαντικούς φορείς της παγκόσμιας ναυτιλίας αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την καταξίωσή του διεθνώς και την αύξηση του πελατολογίου του. ?λλωστε ο Ελληνικός Νηογνώμονας έχει αναγνωρισθεί και από την Ε.Ε.

Πηγή: Ναυτεμπορική, 1/11/2006