Αρχική Νέα Τοπικά Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 6 – 12 ετών από το Κέντρο...

Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 6 – 12 ετών από το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Χίου

31

Με δελτίο τύπου το Κέντρο στήριξης Οικογένειας Χίου ενημερώνει ότι θα λειτουργήσουν προγράμματα για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Πιο συγκεκριμένα:

 

“Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Χίου, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο του Έργου «Άλκηστις» της Κ.Π. Equal από την Προμηθευτική Α.Ε. Δήμου Ομηρούπολης, σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντών καλλιτεχνών «Καλλιτέχνες σε Δράση» και άλλους εθελοντές καλλιτέχνες, διοργανώνει πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, με τον τίτλο «Κάθε Δευτέρα Δημιουργούμε».


Το πρόγραμμα «Κάθε Δευτέρα Δημιουργούμε» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών. Κάθε Δευτέρα απόγευμα και ώρα 5.30 – 7.30 μ.μ., τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με, ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό τομέα, να εξοικειωθούν με μία διαφορετική τεχνική, υπό την εποπτεία ενός καλλιτέχνη.


Οι θεματικές που προσφέρονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάθε Δευτέρα Δημιουργούμε» είναι οι εξής:
• Πηλός (Γιασεμή Μονιού, Χριστίνα Βαϊντερλή)
• Χειροτεχνία (Μαρία Μπριλή, Ειρήνη Σεζένια)
• Κερί (Θεανώ Ξεντέ)
• ζωγραφική με παστέλ (Κάκη Νικήτα)
• Ζωγραφική & κολάζ (Αλέκα Γλύκα)
• Ζωγραφική (Εμμανουέλα Λιτσάκη)
• Ζωγραφική με τέμπερες (Δέσποινα Καλαγκιά)
• Ζωγραφική ακουαρέλα (Έρη Καρύδα)
• Μουσική (Αγγελική Γιακουμή)

Το πρόγραμμα «Κάθε Δευτέρα Δημιουργούμε» ξεκινάει τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2006 και ο πρώτος κύκλος του προγράμματος θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2007.
Ώρες λειτουργίας: 5.30 – 7.30 μ.μ.
Χώρος: Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Χίου, στην παραλία Βροντάδου (δίπλα στο κατάστημα της Προμηθευτικής).


Στόχος του έργου Άλκηστις είναι η ενίσχυση του εργαζομένων και η συμφιλίωση οικογενειακής – επαγγελματικής ζωής. Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Χίου μέσω του προγράμματος «Κάθε Δευτέρα δημιουργούμε» επιδιώκει την ενίσχυση των εργαζομένων και ωφελουμένων του Κέντρου, οι οποίοι μπορούν να αποδεσμεύσουν χρόνο από τη φροντίδα των παιδιών τους. Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα απασχοληθούν δημιουργικά στο Κε.Σ.Ο. Χίου, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν καλλιτεχνικές δεξιότητες, αναπτύσσοντας παράλληλα ομαδικό πνεύμα. 


Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Χίου, στο τηλέφωνο 22710 94046 (κ. Ελένη Κωστάλα, κ. Μαρία Ζαννίκου).


* Το έργο Άλκηστις υλοποιείται στο πλαίσιο της Κ.Π Equal και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.”