Αρχική Νέα Τοπικά Φίλος του Πεζού: “Η πρώτη σημαντική επιτυχία”

Φίλος του Πεζού: “Η πρώτη σημαντική επιτυχία”

7

Σεδελτίο τύπου που απέστειλε ο Φίλος του Πεζού αναφέρει:

 

“Με δικαιολογημένη ικανοποίηση ο  Φιλος του Πεζού ευχαριστεί τη Λιμενική Αρχή Χίου επειδή, υστέρα από πολλά χρονιά, το πεζοδρόμιο της προκυμαίας εμπρός από το Τελωνείο αποδόθηκε στους πεζούς.  Είναι πλέον προφανές ότι το μέτρο αυτό,  μόνο  θετικές υπηρεσίες προσφέρει στους εκατοντάδες   ταξιδιώτες , που είτε κινούνται προς το πλοίο, είτε προέρχονται από αυτό, και μάλιστα, σε ώρες που το κατάστρωμα του δρόμου είναι ιδιαιτέρα φορτωμένο με οχήματα.

Με την ελπίδα ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, επισημαίνουμε ότι    ιδιαίτερα κατά  τις βράδυνες ώρες   μερικοί οδηγοί,   ταξί και άλλοι, παραβιάζουν την ασυλία του πεζοδρομίου ισχυριζόμενοι ότι αυτό αποτελεί οδηγία των Λιμενικών οργάνων. Εμείς δυσκολευόμαστε  να πιστέψουμε κάτι τέτοιο.


Με την ευκαιρία αυτή  καταγγείλουμε την πλήρη και επιδεικτική αδιαφορίας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας η οποία, εξακολουθεί να καταλαμβάνει υπερβολικά μεγάλο χώρο για τις ανάγκες του εργοταξίου της στο Τζαμί ,αναγκάζοντας τους πεζούς να κινούνται στο κέντρο του οδοστρώματος, με κίνδυνο για τη ζωή τους. Θα περιμέναμε περισσότερη ευαισθησία και πειθάρχηση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από μία υπηρεσία που υπηρετεί τον Πολιτισμό 
 
Οι δημόσιες παρεμβάσεις μας θα συνεχιστούν ώστε να αποκατασταθεί επιτέλους μία στοιχειώδης λογική στο σεβασμό της  κυκλοφορίας των πεζών στην πόλη. Ελπίζουμε ότι οι νέοι δημοτικού άρχοντες θα αφιερώσουν περισσότερη κατανόηση στα προβλήματα των πεζών  και προ πάντων,  θέληση να δείξουν ένα πολιτισμένο πρόσωπο για την πόλη που τους εξέλεξε.”