Αρχική Νέα Τοπικά Ευχαριστήρια επιστολή από τον Δήμαρχο Οινουσσών κ.Αγγελάκο

Ευχαριστήρια επιστολή από τον Δήμαρχο Οινουσσών κ.Αγγελάκο

4

Σε επιστολή του ο Δήμαρχος Οινουσσών, Ευάγγελος Αγγελάκος αναφέρει:

 

“Αγαπητοί συμπατριώτες και αγαπητές συμπατριώτισσες,

Σας ευχαριστώ όλους σας για την εμπιστοσύνη, με την οποία περιβάλατε για μίαν ακόμη φορά εμένα και τους συνεργάτες μου στον αγώνα τον καλό.


Σε λίγους μήνες μία τρίτη τετραετία θα ξεκινήσει αισιόδοξα και ελπιδοφόρα για το μέλλον της Εγνούσσας, αυτού του αγαπημένου μας ακριτικού νησιού με την μεγάλη ναυτική παράδοση στον παγκόσμιο στίβο. Θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και στα λογικά αιτήματα, στις ευγενείς αξίες και πόθους των συνδημοτών μας. Με σεβασμό στην ιστορία και στις παραδόσεις του νησιού μας και με συναίσθηση της ιστορικής μας ευθύνης, θα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να υλοποιήσουμε το όραμά μας και το έργο, για το οποίο δεσμευθήκαμε και το οποίο ο Εγνουσσιώτικος λαός ενέκρινε με μεγάλη πλειονοψηφία στις πρόσφατες εκλογές.


Με γενναιοψυχία παραμερίζουμε κάθε πικρία που προκλήθηκε από άγνοια και από άδικες, ακραίες και πάντως αδικαιολόγητες συμπεριφορές και χαρακτηρισμούς. Γι’ αυτό και καλούμε όλους τους Εγνουσσιώτες, χωρίς διάκριση νικητών και ηττημένων, σε μια κοινή ενωτική προσπάθεια, με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου και των ανθρώπων του.


Με την ολοκλήρωση όλων των βασικών έργων υποδομής που έχουμε προγραμματίσει, με τα έργα ανάπλασης και εξωραϊσμού που δρομολογούνται και με την ανάδειξη των φυσικών καλλονών του νησιού μας φιλοδοξούμε να καταστήσουμε την Εγνούσσα ένα από τα ωραιότερα και γραφικότερα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τα έργα, όμως, από μόνα τους δεν αρκούν για να οδηγήσουν την κοινωνία σε ανάπτυξη, απαιτείται, κυρίως, και η βελτίωση της νοοτροπίας και, γενικά, του ανθρώπινου παράγοντα, καθώς και η προσαρμογή όλων μας στις απαιτήσεις της εποχής. Ο καθένας μας ας αξιοποιήσει την θετική ενέργεια και την δημιουργική δύναμη που υπάρχει μέσα του και τότε είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί μία ισχυρή δυναμική παραγωγής έργου, υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, ανάπτυξης και προόδου.


Καλούμε, λοιπόν, όλους τους κατοίκους σε ένα καινούργιο ξεκίνημα και σε μίαν ακόμη κοινή προσπάθεια για το καλό του τόπου μας, για το κοινό συμφέρον μέσω του οποίου εξυπηρετείται και το ατομικό συμφέρον. Είναι αναγκαίο να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και τα κελεύσματα των νέων καιρών. Στον τομέα αυτό η Δημοτική Αρχή θα είναι αποφασιστική και θα προχωρήσει στην αναζήτηση ριζικών λύσεων. Στον δρόμο για την πρόοδο και την ανάπτυξη, δεν είναι δυνατόν λίγοι άνθρωποι, που δεν έχουν την διάθεση να προσαρμοσθούν, να στέκουν εμπόδιο στην θέληση των πολλών και να καταδικάζουν τον τόπο στην μιζέρια και στην καθυστέρηση.


Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,


Καλούμεθα όλοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για το καλό αυτού του τόπου και των κατοίκων του. Ας ατενίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία και αποφασιστικότητα το μέλλον.


Με θερμές ευχαριστίες,   Ο Δήμαρχος Οινουσσών,   Ευάγγελος Ηλ. Αγγελάκος”