Αρχική Νέα Τοπικά Αλέκος Γαϊτάνος: Η ζοφερή πραγματικότητα των Ψαρών

Αλέκος Γαϊτάνος: Η ζοφερή πραγματικότητα των Ψαρών

21


Σε ανακοίνωσή του ο κ.Αλέκος Γαϊτάνος αναφέρει:
“Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την επικύρωση από το εκλογικό σώμα της γαλαζοπράσινης καθεστηκυίας τάξης στο Νομό μας, οι κάτοικοι των Ψαρών βίωσαν για μια ακόμα φορά τη ζοφερή πραγματικότητα της εγκατάλειψης από την πολιτεία, αποκλεισμένοι και ξεχασμένοι στον ηρωικό βράχο τους, αφημένοι κυριολεκτικά στη μοίρα τους μέσα στο καταχείμωνο.
Μια πολιτεία που δεν παραλείπει βέβαια να τους θυμάται στις εθνικές επετείους αλλά και στις εκλογές όταν ανέξοδα τους υπόσχεται τα πάντα.


Τα πάντα που εν προκειμένω είναι τα αυτονόητα που ο κάθε πολίτης πρέπει να απολαμβάνει στα πλαίσια μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης σε μια ευνομούμενη πατρίδα. Σε εκείνη την πατρίδα που επαίρεται ότι οι πολίτες της απολαμβάνουν των ευρωπαϊκών κεκτημένων. Κεκτημένων που για τους Ψαριανούς και άλλους νησιώτες μας είναι μεγάλα ζητούμενα. Ζητούμενα που δυστυχώς καθίστανται αντικείμενα ψηφοθηρικού δέλεαρ από τους εκπροσώπους του δικομματισμού παραμονές όλων των εκλογικών αναμετρήσεων. Τότε που τα δικαιώματα των πολιτών τίθενται υπό την αίρεση της Ψήφου τους. Που η υποχρέωση της πολιτείας για την κατασκευή ενός μόλου στο λιμάνι και η διασφάλιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Ψαρών με Χίο και Πειραιά φαντάζουν προνομιακές παροχές.


Παροχές που η πολιτεία αφειδώς παράσχει στους εφοπλιστές. Σε αυτούς που το κράτος εμπιστεύεται τις τύχες των Ψαριανών και όλων μας στα πλαίσια του «υγιούς ανταγωνισμού» της οικονομίας μας. Σε αυτούς που τα θέλουν και τα παίρνουν όλα από τις εκάστοτε δικομματικές κυβερνήσεις. Τις κυβερνήσεις και τους ντόπιους αντιπροσώπους τους που εμείς και οι Ψαριανοί ψηφίζουμε!”