Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Επερώτηση βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μεταξύ των οποίων και της βουλευτή Ν.Χίου κ....

Επερώτηση βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μεταξύ των οποίων και της βουλευτή Ν.Χίου κ. Ελπίδας Τσουρή, με θέμα την κατάσταση στην ακτοπλοΐα

8

Την Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2006 συζητήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η Επίκαιρη Επερώτηση βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μεταξύ των οποίων και της βουλευτή Νομού Χίου Ελπίδας Τσουρή, με θέμα την κατάσταση στην ακτοπλοΐα. Πιο συγκεκριμένα:


Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εν κρυπτώ κατάργηση του ορίου ηλικίας των πλοίων με Προεδρικό Διάταγμα το περασμένο καλοκαίρι, έπειτα από αποκάλυψη του θέματος από την Ελπίδα Τσουρή.
Η βουλευτής χαρακτήρισε την κατάργηση του ορίου ηλικίας των πλοίων με Προεδρικό Διάταγμα, ως κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με προφανή σκοπιμότητα, εκ μέρους του Υπουργείου, τον περιορισμό του πολιτικού κόστους και των αντιδράσεων, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα υπήρχαν, από όλες τις πλευρές.
 
Συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι υπέπεσε στο παραπάνω ολίσθημα, όλους αυτούς τους μήνες δεν έχει προβεί σε καμία πρόταση  για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου, σε καμία κατάθεση  στρατηγικού σχεδιασμού, σε κανένα κίνητρο προσέλκυσης επενδύσεων, σε κανένα μέτρο προσέλκυσης και δρομολόγησης νέων πλοίων, σε καμία κατάθεση προγραμματισμού, προς την κατεύθυνση αυτή.

Η Ελπίδα Τσουρή θύμισε στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ότι παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της Κυβέρνησης, δεν καταργήθηκε ο επίναυλος του 3%, ούτε οι μη ανταποδοτικές κρατήσεις υπέρ τρίτων.


Το σημαντικότερο όλων είναι ότι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν υποχρεώνει τα υπερήλικα πλοία, τα οποία θα δρομολογούνται πλέον στο Αιγαίο ανεξέλεγκτα και χωρίς κανένα περιορισμό, να προβούν στις απαραίτητες μετασκευές μέχρι το 2010. Δηλαδή, μέχρι το 2010, «ό,τι ήθελε προκύψει», ενώ την ίδια στιγμή, το Υπουργείο δεν φροντίζει καν να προβλέψει ενίσχυση σε υποδομές, σε πόρους και σε προσωπικό των ελεγκτικών μηχανισμών, προκειμένου, αν μη τι άλλο, να διασφαλίζεται ότι οι έλεγχοι οι οποίοι θα γίνονται θα είναι αξιόπιστοι και αντικειμενικοί.


Ένα ακόμη παράδοξο είναι  ότι το όριο ηλικίας εξακολουθεί να ισχύει για τα πλοία κατηγοριών Γ΄ και Δ΄, δηλαδή για τους μικρούς πλόες. Ένα πλοίο δηλαδή που εκτελεί τη γραμμή Πειραιάς-Χίος μπορεί να είναι ηλικίας πενήντα, εξήντα ή εβδομήντα ετών, ένα πλοίο το οποίο εκτελεί τη γραμμή Ρίου-Αντιρρίου πρέπει να είναι μέχρι τριάντα.


Η βουλευτής Χίου κατέληξε ως εξής:
«Ποιο είναι το επιμύθιο και το συμπέρασμα απ’ όλα αυτά. Τα σαπιοκάραβα συνεχίζουν να ταξιδεύουν ανενόχλητα και στο Αιγαίο θα συνεχίζει να βασιλεύει η ταλαιπωρία, οι βλάβες και οι καθυστερήσεις. Το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται για μια λύση ανάγκης, για μια λύση η οποία επιβλήθηκε από τις καταστάσεις. Ήταν μια συνειδητή επιλογή, τη γνώριζαν πολλοί λίγοι ενδιαφερόμενοι αρκετό καιρό πριν, όπως ήξεραν και τον τρόπο με τον οποίον θα μεθοδευόταν. Δεν ήξεραν βέβαια τίποτε αυτοί οι οποίοι καλούνται σήμερα να την υποστούν και να την πληρώσουν. Και αυτοί είναι κυρίως οι νησιώτες. Θα την πληρώσουν δε, όχι μόνο με το αντίτιμο του απελευθερωμένου εισιτηρίου σας, αλλά θα την πληρώσουν με το αντίτιμο της οικονομικής και κοινωνικής τους ανάπτυξης, για την οποία ο Πρωθυπουργός μπορεί να κομπάζει ότι εφαρμόζει ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική, εμείς όμως στα νησιά τη βιώνουμε, ως ολοκληρωμένη νησιωτική καταστροφή από μια κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης».”