Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών»: Έρχεται το Οινούσσαι ΙΙΙ

Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών»: Έρχεται το Οινούσσαι ΙΙΙ

8

Σε δελτίο τύπου που έστειλε ο Σύλλογος “Φίλοι Οινουσσών” αναφέρει:


Καταπλέει στη Χίο το νέο Ε/Γ-Ο/Γ«ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ»

Ολοκληρώνεται την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου με τη νηολόγησή του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου η αγορά του νέου Ε/Γ-Ο/Γ «ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ», το οποίο καταπλέει αύριο αργά το βράδυ στο λιμένα του νησιού.Ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών» μετά από διετή έρευνα κατέληξε στην αγορά του υπό ελληνική σημαία πλοίου «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» της ναυτιλιακής εταιρείας «MASTICHARI SHIP. S.A», το οποίο εκτελεί μέχρι σήμερα την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλύμνου με την Κω.


Το νέο πλοίο, ναυπηγηθέν το 1997,ολικής χωρητικότητας: 296,89 κόρων, (ΚΚΧ: 174,35), έχει μήκος 42,77 μέτρα δηλ. 13 περίπου μέτρα μεγαλύτερο από το «Οινούσσαι ΙΙ». Το πλάτος είναι 8,1 μέτρα. Έχει πρωτόκολλο επιβατών 280 άτομα, τα οποία θα χρησιμοποιούν το πολυτελές σαλόνι του πλοίου, αλλά και τα δύο επιπέδων άνετα καταστρώματα το καλοκαίρι. Οι μηχανές του έχουν καταγεγραμμένη ταχύτητα 13 κόμβους την ώρα. Διαθέτει όλα τα σύγχρονα και προβλεπόμενα από τους διεθνείς κανονισμούς τηλεπικοινωνιακά και σωστικά μέσα, δύο μηχανές Cummins 1000 ίππων συνολικά και δύο ηλεκτρομηχανές 80 ΚVA.Το γκαράζ του σκάφους χωράει 25 οχήματα ή 20 οχήματα και ένα φορτηγό 10 μέτρων ή ένα λεωφορείο (πούλμαν).Το σκάφος θα έχει εκτός του πλοίαρχου πενταμελές πλήρωμα.


Το «ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ» έχει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και όλα τα διεθνή πιστοποιητικά ασφαλούς ναυσιπλοΐας και διαχείρισης για να εξυπηρετήσει στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον το ακριτικό νησί των Οινουσσών και τους κατοίκους του, αλλά κυρίως τους πολυάριθμους επισκέπτες και παραθεριστές κατά τη θερινή περίοδο.


Η συγκεκριμένη ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΖΩΗΣ για την Αιγνούσα ανήλθε στο 1,3 εκατ. ευρώ. Το τίμημα της αγοράς του πλοίου διατέθηκε κατά το μεγαλύτερο ποσό από δωρεές επιφανών Οινουσσίων εφοπλιστών και ναυτιλιακών εταιρειών, μελών του Συλλόγου και αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της μεγάλης φιλοπατρίας και αγάπης των Οινουσσίων της διασποράς για την αγαπημένη τους πατρίδα.”