Αρχική Νέα Τοπικά Ολυμπιακή: 3ωρη στάση για να μην πάρει ιδιώτης τα εισιτήρια

Ολυμπιακή: 3ωρη στάση για να μην πάρει ιδιώτης τα εισιτήρια

6

Τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων της Ολυμπιακής έχει προκαλέσει η πρόθεση της εταιρείας να δώσει σε υπεργολάβο τη διαδικασία έκδοσης των εισιτηρίων. Για την Πέμπτη, η ομοσπονδία των σωματείων έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ώς τις 3, με βασικό αίτημα να ακυρωθεί ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Σύμφωνα με τον Μ. Πατέστο, πρόεδρο της ομοσπονδίας, η Ολυμπιακή έπρεπε να είχε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια επενδύσεις που δεν ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ, ώστε η εταιρεία να είναι σε θέση να εκδίδει ηλεκτρονικά εισιτήρια (e-ticket) από το τέλος του 2007. «Με πρόσχημα ότι δεν έχουν χρήματα, προκηρύσσουν διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει τη διαδικασία και ο οποίος θα κοστίζει στην εταιρεία ώς και 40 εκατ. ευρώ ετησίως», τονίζει.


Η Ολυμπιακή αναμένεται σήμερα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί η κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική. Στην περίπτωση που το δικαστήριο δικαιώσει την εταιρεία, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν μόνο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο του αεροδρομίου.


Πηγή: Ελευθεροτυπία, 7/11/2006