Αρχική Νέα Τοπικά Η ομάδα «Ολοι μαζί για τον Λίβανο», σε 7 πόλεις, όλο τον...

Η ομάδα «Ολοι μαζί για τον Λίβανο», σε 7 πόλεις, όλο τον Νοέμβριο

29

Εκδηλώσεις σε ευρωπαϊκές και αραβικές πόλεις (Παρίσι, Αθήνα, Χίο, Βηρυτό, Γάζα, Κάιρο, Τύνιδα). διοργανώνει από χθες μέχρι 30 Νοεμβρίου η ομάδα «Ολοι μαζί για τον Λίβανο» («Tous ensemble le Liban»). Η ομάδα καλεί καλλιτέχνες, διανοούμενους πολιτικούς, κάθε σκεπτόμενο πολίτη, να συμμετάσχουν «όπως τους ταιριάζει», διευκρινίζοντας ότι δύο από τους άξονες, γύρω από τους οποίους συσπειρώθηκε αυθόρμητα, είναι: η εναντίωση στην άδικη ειρήνη μιας νέας Μ. Ανατολής και η διαπίστωση για την επικίνδυνη κρίση αξιών και σκέψης.


Εχουν δεσμευτεί θέατρα, κινηματογράφοι, πολυχώροι, πανεπιστήμια. Προβολές, παραστάσεις, συναυλίες, συζητήσεις, αναγνώσεις, ομιλίες μπορούν να συμβάλουν σημαντικά. Στην Αθήνα, στον πολυχώρο Βίος (Πειραιώς 84) θα γίνονται καθημερινά -δωρεάν προβολές ταινιών μικρού μήκους με θέμα τον πόλεμο, 9-15 Νοεμβρίου (9.30 μ.μ .), χωρίς να αποκλείονται αναγνώσεις και παρουσιάσει μουσικών σχημάτων.


Στο Jazz & blues club Παράφωνο (Ασκληπιού 130) θα φιλοξενηθούν 6-13/11 αραβικά ή άλλα μουσικά σχήματα που θέλουν να συμμετάσχουν και ο Ρ/Σ «Στο κόκκινο» 105,5 θα έχει εκπομπές αραβικής και ισραηλινής ποίησης, μουσικής, ανάγνωσης κειμένων.


Στη Χίο από 10/11 θα προβληθούν ταινίες με αναγνώσεις, θα παρουσιαστεί έκθεση (αίθουσα «Καλλιόπη» – Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο). Οι προβολές θα συνεχιστούν όλο το Νοέμβριο στα Γυμνάσια και Λύκεια.


Πληροφορίες και για συμμετοχή: Tous@ensembleleliban.org, Cineastesolidaires@hotmail.Fr, nikaki bouboulina@yahoo.gr


Πηγή: Ελευθεροτυπία, 7/11/2006