Αρχική Νέα Τοπικά Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Χίου: Ξεκινάει το πρόγραμμα “Συμβουλευτική Γονέων” στις 22/11

Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Χίου: Ξεκινάει το πρόγραμμα “Συμβουλευτική Γονέων” στις 22/11

92

Σε δελτίο τύπου που έστειλε το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Χίου ενημερώνει ότι ξεκινάει το πρόγραμμα “Συμβουλευτική Γονέων” από 22 Νοεμβρίου 2006 με στόχο την ενημέρωση και πληροφόρηση των γονέων σε θέματα διαπαιδαγώγησης και επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια και ανάπτυξης της προσωπικότητας των γονέων. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:


Σεμινάρια Συμβουλευτικής Γονέων από το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Χίου


Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Χίου το οποίο συστάθηκε και λειτουργεί από την Προμηθευτική Α.Ε. Δήμου Ομηρούπολης στο πλαίσιο του Έργου ‘Άλκηστις’ της Κ.Π. EQUAL, διοργανώνει Σεμινάρια Συμβουλευτικής Γονέων.


Πρόκειται για Σεμινάρια που στοχεύουν στην ενδυνάμωση του γονέα μέσα από συμβουλευτική και βιωματικές ασκήσεις (role play). Στόχος των σεμιναρίων συμβουλευτικής γονέων είναι η ανάπτυξη της προσωπικότητας του γονέα, ώστε να ενισχύσει τη σχέση του με το παιδί μέσα από θετική προσέγγιση και επικοινωνία.


Τα Σεμινάρια Συμβουλευτικής Γονέων στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Χίου θα υλοποιηθούν σε τρία τμήματα, ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες:
– Συμβουλευτική γονέων για παιδιά προσχολικής ηλικίας (εισηγήτρια: Μαρία Τσικουδή, ψυχολόγος – σύμβουλος της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας Χίου)
– Συμβουλευτική γονέων για παιδιά σχολικής ηλικίας (εισηγήτρια: Μαρία Ζαννίκου, ψυχολόγος – σύμβουλος του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας Χίου)
– Συμβουλευτική γονέων για εφήβους (εισηγήτρια: Γιώτα Φραγκομίχαλου κοινωνική λειτουργός – σύμβουλος της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας Χίου).


Κάθε τμήμα περιλαμβάνει τέσσερις συναντήσεις. Έναρξη του πρώτου τμήματος είναι η Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου και ώρα 5 μ.μ. – 7 μ.μ.., ενώ οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε 15 ημέρες.


Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν είτε όλο το πρόγραμμα συμβουλευτικής γονέων, είτε να επιλέξουν το τμήμα ή τα τμήματα που τους ενδιαφέρουν.


Για πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Χίου στο τηλέφωνο 2271094046 (κ. Μαρία Ζαννίκου, κ. Ελένη Κωστάλα).”