Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση από την Ελπίδα Τσουρή για τα εκπαιδευτικά κενά στις Σχολές Εμπ....

Ερώτηση από την Ελπίδα Τσουρή για τα εκπαιδευτικά κενά στις Σχολές Εμπ. Ναυτικού

9

Το θέμα του μεγάλου αριθμού κενών θέσεων σε καθηγητές στις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού έφερε στη Βουλή η βουλευτής Νομού Χίου και υπεύθυνη της Επιτροπής  Εμπορικής Ναυτιλίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ελπίδα Τσουρή.


Σε πρόσφατη ανακοίνωση-διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.Ε.Δ.Ν.Ε) επισημαίνεται το γεγονός της μη έγκαιρης πρόσληψης ωρομισθίων, αλλά και το χάσιμο πολλών διδακτικών ωρών. Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση, τονίζεται ότι βάση των διατάξεων του Ν.3450/06, δεν επιτρέπεται η πρόσληψη, ως επιστημονικών ή εργαστηριακών συνεργατών,  έμπειρων εν ενεργεία αξιωματικών Α τάξης ΕΝ, αν δεν έχουν πτυχίο ΔΣΕΝ ή ΑΔΣΕΝ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστια κενά.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΑΕΝ Οινουσσών, στην οποία έχει προσληφθεί, μέχρι σήμερα, ο ένας από τους τέσσερις απαραίτητους καθηγητές ναυτικών μαθημάτων.


Την ίδια στιγμή, στις ΑΕΝ Σύρου και Ύδρας, στις πρώτες προκηρύξεις ωρομίσθιων  καθηγητών της Αγγλικής Γλώσσας, σε αντιδιαστολή με τις ισχύουσες διατάξεις του Νόμου, προβλέπεται και η πρόσληψη υποψηφίων, μη πτυχιούχων της Αγγλικής Φιλολογίας, οι οποίοι είναι απλώς κάτοχοι πτυχίου επάρκειας της αγγλικής γλώσσας. 


Στο κείμενο της Ερώτησης η βουλευτής ρωτά τον Υπουργό για τις προθέσεις της Κυβέρνησης, για το θέμα της μη εύρεσης ωρομίσθιων καθηγητών ναυτικών μαθημάτων, ιδιαίτερα, στις περιφερειακές σχολές όπως αυτή των Οινουσσών.
Ζητά, επίσης, απαντήσεις για τους λόγους που παρακάμφθηκαν οι ισχύουσες διατάξεις στις παραπάνω Σχολές και ειδικά, για τις Οινούσσες ζητά διευκρινίσεις για το πώς θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας.