Αρχική Νέα Τοπικά Σήμερα η εκδήλωση με θέμα «Όλοι μαζί για το Λίβανο»

Σήμερα η εκδήλωση με θέμα «Όλοι μαζί για το Λίβανο»

37


Στα πλαίσια της εβδομάδας κινητοποιήσης και αλλυλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα “Ολοι μαζί για το Λίβανο” στο Ομήρειο στις 10/11. Πιο συγκεκριμένα:

 

“Εικοσιπέντε άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, σκηνοθέτες θεάτρου και κινηματογράφου, ποιητές, διανοούμενοι,  εκ των οποίων αρκετοί είχαν πάρει πρωτοβουλίες κατά τη διάρκεια του τελευταίου πολέμου στο Λίβανο, συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι στις 18 Σεπτεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για μια απαράδεκτη επίθεση αλλά και μια απαράδεκτη αδράνεια εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας.
Έτσι δημιουργήθηκε η ομάδα Τous Ensemble le Liban και ξεκίνησε ένα κάλεσμα προς καλλιτέχνες, διανοούμενους, πολιτικούς, σκεπτόμενους να συμμετέχουν με όποιον τρόπο τους ταιριάζει, διοργανώνοντας καλλιτεχνικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις ενημέρωσης και αφύπνισης που να συνάδουν με το πνεύμα και τον προβληματισμό της.
Στα πλαίσια της συντονισμένης  αυτής  κίνησης  ‘Tous ensemble le Liban’ (ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΒΑΝΟ) πάνω από 200 χώροι σε διάφορα μέρη του κόσμου διοργανώνουν συζητήσεις, θεάματα, προβολές, εκθέσεις, μουσικές εκδηλώσεις από τις 6-13 Νοεμβρίου 2006, ως πράξη αλληλεγγύης στο Λίβανο και την Παλαιστίνη.
Στη Χίο θέλοντας να συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία αυτή, η Αίθουσα Τέχνης “Καλλιόπη”, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες, ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλλων και η Κινηματογραφική Λέσχη Xίου συνδιοργανώνουμε εκδήλωση  την Παρασκευή 10/11/2006, στις 20:30μ.μ στο Ομήρειο Πνευματικό κέντρο.
 Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ανάγνωση κειμένων, προβολή ταινιών μικρού μήκους από σκηνοθέτες του Ισραήλ, του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, καθώς και προβολή βίντεο που καταδεικνύει τις συνθήκες κράτησης των προσφύγων στη Χίο.
Η προβολή θα επαναληφθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2006 στις 8:00 μ.μ. στο Λιβάνειο Γυμνάσιο Καρδαμύλων και θα ακολουθήσουν προβολές στα σχολεία 2ο Γυμνάσιο Χίου, 4ο Γυμνάσιο Χίου, Γυμνάσιο Καλλιμασιάς, Γυμνάσιο Οινουσσών, Γυμνάσιο Ψαρών.
Η παρουσία μας εκεί ας είναι μία συμβολική πράξη αλληλεγγύης στα θύματα του πολέμου και ας δώσουμε το μήνυμα ότι “Υπερασπιζόμαστε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τον πολιτισμό, την κριτική σκέψη”.”