Αρχική Νέα Τοπικά Απέσυρε το ενδιαφέρον της η ANEK για την Hellenic Seaways

Απέσυρε το ενδιαφέρον της η ANEK για την Hellenic Seaways

6

Αποσύρει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του 33,31% των μετοχών της Hellenic Seaways η ΑΝΕΚ, μετά την αύξηση του ποσοστού του εφοπλιστή κ. Πάνου Λασκαρίδη στο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της συγγενούς με τις Μινωικές Γραμμές εταιρεία.


Τα κεφάλαια 101,5 εκατ. ευρώ, που θα αντληθούν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΕΚ η οποία αποφασίσθηκε από την προχθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της χανιώτικης εταιρείας, θα διατεθούν για την αγορά νέων πλοίων και τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού.


Από τη στιγμή που ο κ. Λασκαρίδης αύξησε το ποσοστό του στη Hellenic Seaways και έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος δεν έχει πλέον νόημα η πρόταση μας δηλώθηκε από τη διοίκηση της ΑΝΕΚ.


Μετά την ΑΝΕΚ που αποφάσισε ήδη την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, οι Μινωικές φαίνεται ότι είναι έτοιμες να εξετάσουν κάτι ανάλογο σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του διοικητικού τους συμβουλίου. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Μινωικών χαρακτηρίζεται τώρα “αναπόφευκτη” αφού ατονεί η προοπτική της πώλησης του μεριδίου τους στη Hellenic Seaways.

 

Πηγή:Traveldailynews.gr