Αρχική Νέα Τοπικά Ανανέωση του ακτοπλοϊκού συστήματος

Ανανέωση του ακτοπλοϊκού συστήματος

5

ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ του, ότι ο νέος μειοδοτικός διαγωνισμός για την εξυπηρέτηση ακτοπλοϊκών γραμμών με σύναψη συμβάσεων Δημόσιας Υπηρεσίας θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για τη σταδιακή ανανέωση του ακτοπλοϊκού συστήματος της χώρας μας, εξέφρασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αριστοτέλης Παυλίδης, κατά τη συζήτηση επερώτησης 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ


Απαντώντας δε στις αιτιάσεις των επερωτώντων βουλευτών περί φωτογραφικών διατάξεων διαγωνισμού του, ο κ. Παυλίδης υποστήριξε ότι όλες οι οικονομικές και τεχνικές προδιαγραφές του πρώτα συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από μέλη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ΣΑΣ και, κατόπιν, εντάχθηκαν στο σώμα του κειμένου.


Επιπλέον, διευκρίνισε ότι, με την εν λόγω προκήρυξη, το υπουργείο Αιγαίου εφαρμόζει τον πρόσφατο νόμο της Βουλής, ο οποίος επιτρέπει τη σύναψη συμβάσεων οκταετούς διάρκειας, μόνο στην περίπτωση που θα προσέλθουν στο διαγωνισμό πλοία νεότευκτα ή ηλικίας κάτω των 10 ετών, ταχύτητας 25 μιλίων ανά ώρα.


Από την πλευρά τους, πάντως, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης καταλόγισαν αντιαναπτυξιακή πολιτική στα υπουργεία Αιγαίου και Ναυτιλίας, η οποία, όπως τόνισαν, «τεμαχίζει το Αιγαίο και κατακερματίζει την οικονομική και κοινωνική συνοχή των νησιών».


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Β. Κεγκέρογλου, υποστήριξε μάλιστα ότι, με τον εν λόγω διαγωνισμό, η ποιοτική βελτίωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών μετατίθεται για τα επόμενα οκτώ χρόνια.

Πηγή: Ναυτεμπορική, 14/11/2006