Αρχική Νέα Τοπικά Σε κινητοποιήσεις το Δεκέμβριο προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ

Σε κινητοποιήσεις το Δεκέμβριο προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ

5

Σε πανελλαδική απεργία, σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ, προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ, για το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, όπως προκύπτει από τις σημερινές αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας.


Η ΓΣΕΕ εξέφρασε την αγωνιστική συμπαράταξη των συνδικάτων με τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων (την τετράωρη στάση εργασίας των οργανώσεων συμβασιούχων την ερχόμενη Πέμπτη από τις 11 ως τις 3 το μεσημέρι) και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην Πλ. Κλαυθμώνος, στις 12 το μεσημέρι.

Τη στάση εργασίας των συμβασιούχων στο Δημόσιο καλύπτει με απόφασή της η ΑΔΕΔΥ. Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για πρόκληση και εμπαιγμό των συμβασιούχων, ζητώντας την τακτοποίηση των εργαζομένων που βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς, σύμφωνα με τις προτάσεις των συνδικάτων, αλλά και τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.


Η ΓΣΕΕ συγκαλεί τη διοίκηση της Συνομοσπονδίας τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου με θέματα που περιλαμβάνουν το σύνολο της αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικάτων: Προϋπολογισμός, φορολογικά, ασφαλιστικό, συμβασιούχοι, νόμος 3429/05 (κατάργηση συλλογικών συμβάσεων στη ΔΕΚΟ), ιδιωτικοποίηση ΟΤΕ-ΟΛΠ-ΟΛΘ. Η ΓΣΕΕ προειδοποίησε σήμερα ότι το σύνολο των θεμάτων αυτών αναδεικνύουν το γεγονός πως έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για αντοχή και ανοχή των εργαζομένων απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, 13/11/2006