Αρχική Νέα Τοπικά Πανελλαδική απεργία στις τράπεζες στις 17 Νοεμβρίου

Πανελλαδική απεργία στις τράπεζες στις 17 Νοεμβρίου

8

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στις τράπεζες στις 17 Νοεμβρίου κηρύσσει η ΟΤΟΕ διεκδικώντας ικανοποιητική κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας. Η ΟΤΟΕ υπογραμμίζει ότι στόχος της απεργίας είναι η αδιαλλαξία των τραπεζών και όχι η ενδεχόμενη ταλαιπωρία του κοινωνικού συνόλου.


Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΤΟΕ και τραπεζών για την κλαδική σύμβαση διακόπηκαν στις 2 Οκτωβρίου. Η ΟΤΟΕ κάνει λόγο για αδιάλλακτη και αμετακίνητη στάση των εκπροσώπων των τραπεζών που επέμειναν σε προτάσεις, όπως: – 36 ευρώ αύξηση στα κλιμάκια του ενιαίου μισθολογίου, – 20 ειδικά καταστήματα ανοιχτά απογεύματα και Σάββατο, – λειτουργία με ειδικά ωράρια συγκεκριμένων υπηρεσιών και μονάδων χωρίς προϋποθέσεις, – μετακύληση κατά μία ώρα του συμβατικού ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης στις κεντρικές υπηρεσίες.


Αντίθετα η ΟΤΟΕ διεκδίκησε και παραμένει στο πλαίσιο που περιγράφουν τα εξής βασικά σημεία: – διετή συλλογική σύμβαση για το 2006 και 2007- 66 ευρώ αύξηση στα κλιμάκια του ενιαίου μισθολογίου για το 2006 και 70 ευρώ αντίστοιχα για το 2007 – δύο ειδικά πιλοτικά καταστήματα ανοιχτά ανά τράπεζα, συγκεκριμένο περιεχόμενο και προϋποθέσεις για τη λειτουργία των ειδικών υπηρεσιών και μονάδων.


– κατηγορηματική άρνηση στη μετακύληση κατά μία ώρα του συμβατικού ωραρίου.


Η ΟΤΟΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για “ένοχη αδιαφορία, επειδή κράτησε αποστάσεις από τις διαπραγματεύσεις με πρόσχημα ότι δεν παρεμβαίνει σε αυτές”. Η Ομοσπονδία ζητά άμεση πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών με την παρουσία και συμμετοχή της ΓΣΕΕ και με την εγγύηση του υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη, στο πλαίσιο τριμερούς συνάντησης.


Η ΟΤΟΕ προειδοποιεί ότι η διεκδίκηση του στόχου της συλλογικής σύμβασης δεν θα εγκαταλειφθεί και η αγωνιστική κινητοποίηση θα συνεχιστεί.


Πηγή: ΑΠΕ, 14/11/2006