Αρχική Νέα Τοπικά Hellenic Seaways: Ανακοινώνει σήμερα αγορά νέου πλοίου

Hellenic Seaways: Ανακοινώνει σήμερα αγορά νέου πλοίου

10


ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ενός ακόμη επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου από την Ιαπωνία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στην τελετή καθέλκυσης του «Νήσος Χίος» η διοίκηση της Hellenic Seaways.

Πρόκειται για ένα πλοίο μικρής σχετικά ηλικίας, το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά τη χωρητικότητα του στόλου της. Το πλοίο αυτό είναι το δεύτερο που αγοράζει το τελευταίο διάστημα η Hellenic Seaways μετά το οχηματαγωγό που απέκτησε πρόσφατα και το ναύλωσε αμέσως στη Βόρειο θάλασσα.

 

Παλαιότερα είχε αγοράσει ένα ακόμη οχηματαγωγό το «Ocean Trailer». H Hellenic Seaways, η οποία βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στο κέντρο των εξελίξεων στην ακτοπλοΐα, συνεχίζει το επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονίζοντας παράλληλα το στόλο της αλλά και αυξάνοντας την αξία της.


Επισημαίνεται ότι η ενίσχυση του στόλου της εταιρείας είναι από τις πρώτες προτεραιότητες τις διοίκησής της αλλά και του νέου μεγαλομέτοχου της κ. Πάνου Λασκαρίδη, ο οποίος με τις επενδυτικές του κινήσεις στην ακτοπλοΐα φαίνεται να δίνει νέα πνοή στη συγκεκριμένη εταιρεία, ενώ αναδιαμορφώνει και το γενικότερο σκηνικό στον κλάδο.


Περισσότερες λεπτομέρειες των επενδυτικών σχεδίων της Hellenic Seaways αναμένεται να γίνουν γνωστές σήμερα στην τελετή καθέλκυσης του «Νήσος Χίος», η οποία πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι στα ναυπηγεία Ελευσίνας.


Τέλος σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις σε μετοχικό επίπεδο, επισήμως η NΕΛ εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το 33,31% των μετοχών της Hellenic Seaways, ενώ από την πλευρά της η διοίκηση των Μινωικών Γραμμών κρατά με τη στάση της ανοικτό το όλο θέμα.


Πηγή: Ναυτεμπορική, 15/11/2006