Αρχική Νέα Τοπικά Αλέκος Γαϊτάνος: Νομαρχία Κατασκευαστική Α.Ε

Αλέκος Γαϊτάνος: Νομαρχία Κατασκευαστική Α.Ε

22

Σε ανακοίνωσή του ο κ.Αλέκος Γαϊτάνος αναφέρει:

 

Η πρόταση ανάθεσης εκπόνησης μελέτης για την κατασκευή δρόμου παράκαμψης του Βροντάδου από τη Νομαρχιακή Αρχή βρίσκεται σε απόλυτη συμβατότητα με την ασκούμενη εδώ και τέσσερα χρόνια πολιτική του κυρίου Λαμπρινούδη.Πολιτική που τείνει να καταγράψει στη συλλογική συνείδηση των πολιτών  τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου ως κατασκευαστική ανώνυμη εταιρεία.

 

Σε ένα τόπο όπου η ανεργία διώχνει τα παιδιά του, οι φυσικές ομορφιές και το περιβάλλον του μολεύονται άπληστα και η έννοια της κοινωνικής πρόνοιας ταυτίζεται με το ρουσφέτι καταρρακώνοντας θεσμούς και ανθρώπους, η Νομαρχιακή του Αρχή δείχνει να νοιάζεται μόνο για το μέλλον μελετητών και μεγαλοεργολάβων.

 

Προφανώς το έλλειμμα εκπόνησης πολιτικών σε μια σειρά τομείς και διεκδίκησης ρόλων από την κεντρική εξουσία, δεν εντάσσονται στα προτάγματα αυτής της Νομαρχιακής Αρχής.


Η εκπόνηση χρυσοφόρων μελετών, οι παρακαμτήριες οδοί, το σπάσιμο βράχων για τις διαπλατύνσεις λεωφόρων που θα συνδέουν την πρωτεύουσα με έρημα χωριά στο όνομα πάντα της απορροφητικότητας ευρωπαϊκών κονδυλίων, συνιστούν τον άξονα της πολιτικής του κυρίου Λαμπρινούδη.

 

Μίας απορροφητικότητας ως συμπλήρωμα εθνικών πόρων για την υλοποίηση αναγκαίων υποδομών του τόπου, χρήσιμης  για την καθημερινότητα των πολιτών του και όχι πρόσχημα για ταξικές, αντιλαϊκές επιλογές του οιουδήποτε στο όνομα του συνολικού συμφέροντος.


Ασφαλώς η κατατιθέμενη πρόταση για τον βιασμό της Κλειδούς και την παράδοσή της πλήρως εκμαυλισμένης, στους επιβήτορες του νεοφιλελευθερισμού δεν συνιστά νέα πρόταση. Ούτε βεβαίως η πρόταση αυτή αποτέλεσε τη Λυδία λίθο για να χαρακτηρίσουμε την παρούσα Νομαρχιακή Αρχή κατεξοχήν εχθρό του περιβάλλοντος, προσδεδεμένη στο άρμα των ποικιλώνυμων συμφερόντων.

 

Αποτελεί όμως στοιχείο αδιάλειπτης ρότας σε αυτήν την πολιτική.

 

Πολιτική που οι πολίτες θα πρέπει με τους αγώνες τους να ακυρώσουν.”

Διαφήμιση