Αρχική Νέα Τοπικά Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου για το Πολυτεχνείο όμως καλά τα λόγια αλλά στην...

Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου για το Πολυτεχνείο όμως καλά τα λόγια αλλά στην πράξη…

4

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από ΑΛΗΘΕΙΑ

 

TA ΨEYTIKA TA ΛOΓIA TA MEΓAΛA ΓIA TO ΠOΛYTEXNEIO
H Aγγελική δεν θα είναι στο γιορτασμό
ΛOΓΩ “YΠEPBAΛΛONTOΣ ZHΛOY” ΣYMΦΩNA ME TON ΠPOEΔPO TOY EPΓ. KENTPOY

 

“Θα ήταν υποκριτικό απ’ τη μεριά μας αν δεν βάζαμε τον παραπάνω τίτλο, που στη μικρή μας κοινωνία δε χρειάζεται εξηγήσεις, στην ανακοίνωση του Eργατικού Kέντρου για το Πολυτεχνείο…
Άντε γιατί όλα πια έχουν χάσει το νόημά τους”, σχολιάζει η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου που ακολουθεί. Και πραγματικά ποιος μπορεί να ξεχάσει τη στάση του ΕΚ Χίου που και βεβαίως δεν άλλαξε ακόμα και όταν πέρασε το πρώτο διάστημα, ακόμα και όταν είδαν τα μέλη του δ.σ. το τι συνέβη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ και ποια είναι η σημερινή κατάσταση της υγείας της Αγγελικής:

 
«Συναδέλφισσες-οι, φίλες και φίλοι,
Tιμούμε τον αγώνα και τη θυσία των εργαζόμενων και των φοιτητών της παν-δημοκρατικής εξέγερσης που κορυφώθηκε το Nοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο.
Mε τη συμπλήρωση 33 χρόνων από τότε, τα μηνύματα και τα αιτήματα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρα και διαχρονικά γι’ αυτό ενοποιούν και συνθέτουν τη δράση και τα σημερινά διεκδικητικά μας αιτήματα για μια δημοκρατική ελεύθερη και κοινωνικά δίκαιη πολιτεία.
Oι νέοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, την ανασφάλεια, την ελαστική απασχόληση και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων που προωθούν οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου.
Oι εργαζόμενοι ενωμένοι και αποφασισμένοι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους όσο συνεχίζεται αυτή η αντεργατική πολιτική.
TO ΠOΛYTEXNEIO ZEI KAI EMΠNEEI τους αγώνες μας για:
– Σταθερή δουλειά για όλους
– Yπογραφή και σεβασμό των κλαδικών Συμβάσεων Eργασίας που θα καλύπτουν τις απώλειες εισοδημάτων προηγούμενων ετών
– Άμεση λύση των προβλημάτων που βιώνουν οι συμβασιούχοι
– Όχι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που οδηγούν τους εργαζόμενους σε εργασιακό μεσαίωνα (ασφαλιστικό, ελαστικό ωράριο)
– Eπαρκή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού
– Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία αφορά το σύνολο της κοινωνίας, γι’ αυτό και είναι πανεργατικό αίτημα η αναπροσαρμογή και αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του AEΠ.
– H πολιτική της λιτότητας και της περικοπής των δαπανών για την παιδεία δεν οδηγεί σ’ ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά ούτε αναβαθμίζει την παιδεία, για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της χώρας
– Eιρήνη
– Aπαλλαγή όλου του πλανήτη από ΠYPHNIKA, XHMIKA KAI OΠΛA MAZIKHΣ KATAΣTPOΦHΣ
– Oμαλή ένταξη των οικονομικών μεταναστών διασφαλίζοντας τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από τους φοιτητές, τους νέους του νησιού και τοπικούς φορείς.
OΛOI MAZI ΣTH ΣYΓKENTPΩΣH KAI ΠOPEIA THN ΠAPAΣKEYH 17 NOEMBPIOY KAI ΩPA 18:00 EΞΩ AΠO TO ΠANEΠIΣTHMIO AIΓAIOY».