Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Ρόκας: Ετοιμάζει μονάδες κατασκευής ανεμογεννητριών-Συζητήσεις με ΔΕΗ

Ρόκας: Ετοιμάζει μονάδες κατασκευής ανεμογεννητριών-Συζητήσεις με ΔΕΗ

14

Τα σχέδιά της για τη δημιουργία των πρώτων μονάδων κατασκευής ανεμογεννητριών στην Ελλάδα ανακοίνωσε πριν από λίγο η διοίκηση της Ρόκας.


 Οι ανεμογεννήτριες θα εγκατασταθούν στην Θράκη με στόχο να τροφοδοτήσουν το έργο «Μαμούθ» που προετοιμάζει η εταιρεία για τη διασύνδεση των νησιών Λήμνου, Λέσβιου και Χίου με το ηπειρωτικό δίκτυο της χώρας μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 2,4 δις ευρώ και θα είναι συνολικής δυναμικότητας 1650 ΜW.


Επίσης, αυτή την περίοδο η εταιρεία πραγματοποιεί συζητήσεις με την ΔΕΗ ( 20,16€ 0,80%) για τη συμμετοχή της στο έργο αυτό με ποσοστό 30%. Με τις τρεις μονάδες παραγωγής ανεμογεννητριών εκτός από την υποστήριξη του εν λόγω έργου, η διοίκηση της εταιρείας αποσκοπεί να τροφοδοτήσει τις ανάγκες σε ανεμογεννήτριες των αιολικών πάρκων της χώρας αλλά και των περιοχών Μαύρη Θάλασσα, Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια. Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε επίσης ότι έχει λάβει άδειες για αιολικά πάρκα στην Κύπρο ισχύος 179,4 MW.


Τέλος ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Χρ. Γ. Ρόκας ανακοίνωσε ότι προτίθεται να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου, θέση την οποία θα πάρει ο υιός του κ. Γ. Χ. Ρόκας.


Πηγή: Ημερησία, 17/11/2006