Αρχική Νέα Τοπικά Κύμα αντιδράσεων για ξυλοδαρμό φοιτητή από αστυνομικούς με πολιτικά στη Θεσσαλονίκη

Κύμα αντιδράσεων για ξυλοδαρμό φοιτητή από αστυνομικούς με πολιτικά στη Θεσσαλονίκη

5

Έπεσε μόνος του!
Κύμα αντιδράσεων προκαλεί ο ξυλοδαρμός φοιτητή από αστυνομικούς με πολιτικά στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου και η προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού από την αστυνομία.Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα φέρει το θέμα στη Βουλή, ενώ ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού προσωπικού του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα.


Μολονότι, όπως διαβεβαιώνει ο κ. Μυλόπουλος, καθηγητές που ήταν μπροστά στη σκηνή ζήτησαν από τους αστυνομικούς (με πολιτικά) να σταματήσουν, αυτοί συνέχισαν, τον συνέλαβαν και μετά τον άφησαν ελεύθερο για να προσαχθεί σε δίκη τη Δευτέρα μαζί με τους άλλους επτά συλληφθέντες.


Το βίντεο με τον ξυλοδαρμό μεταδόθηκε σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια.


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ), σύμφωνα με την οποία ο νεαρός συμμετείχε σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και τραυματίστηκε όταν στην προσπάθεια του να διαφύγει έπεσε πάνω σε σταθμευμένο μοτοποδήλατο και σε ζαρντινιέρα!


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με μαρτυρίες ο Κύπριος φοιτητής δεν είχε καμία σχέση με τα επεισόδια και μάλιστα εκείνη την ώρα γυρνούσε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.


Σήμερα, Δευτέρα, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ανακοίνωσε ότι ερευνάται το αν αυτοί που ξυλοκόπησαν απρόκλητα τον φοιτητή ήταν πράγματι αστυνομικοί.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «από την ανάγνωση της [τηλεοπτικής] εικόνας προκύπτουν ακρότητες και υπερβολές».


«Οι ενέργειες αυτές είναι έξω από τη λογική της σύγχρονης Αστυνομίας, από το πνεύμα της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξεως» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «σε περίπτωση που οι υπαίτιοι είναι αστυνομικοί, θα επιβληθούν κυρώσεις».


Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημήτρης Κυριαζίδης, μιλώντας στο Mega, είπε ότι η ανακοίνωση της ΓΑΔΘ ήταν λάθος.


Πηγή: news.in.gr, 20/11/2006