Αρχική Νέα Τοπικά Απεργιακά λουκέτα στα νοσοκομεία

Απεργιακά λουκέτα στα νοσοκομεία

5

Προσλήψεις και αυξήσεις ζητούν γιατροί και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία, και κατεβαίνουν σε απεργίες. Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά απεργούν την Πέμπτη (23/11) και οι νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας την ερχόμενη Τετάρτη (29/11), στις 5 και τις 6 Δεκεμβρίου.


Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν σήμερα και οι εργαζόμενοι στο Ασκληπιείο Βούλας, πραγματοποιώντας δίωρη στάση εργασίας (8 – 10 π.μ.), την οποία θα επαναλάβουν την ίδια ώρα και την Πέμπτη (23/11). Οι εργαζόμενοι ζητούν το «νοσοκομείο να παραμείνει δημόσιο» και να διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την κατασκευή του Τομέα Επειγόντων Περιστατικών – Αιμοδοσίας και την ανακατασκευή του 2ου και 3ου ορόφου.


Την ίδια ώρα, κινητοποιούνται και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», που μιλούν και αυτοί για «τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε όλους τους κλάδους». Το νοσοκομείο λειτουργεί σήμερα με τα 2/3 του απαραίτητου προσωπικού, αφού οι κενές οργανικές θέσεις είναι 577, ενώ το σύνολο των εργαζομένων στο νοσοκομείο 1.393. Η δίωρη στάση εργασίας (9 – 11 π.μ.) που θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη (22/11) οι εργαζόμενοι είναι μόνο η αρχή, αφού η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου μιλά για «κλιμακούμενες κινητοποιήσεις».


Πηγή: Ελευθεροτυπία, 21/11/2006