Αρχική Νέα Τοπικά Κατάφεραν να ξεσηκώσουν και τους ψαράδες…

Κατάφεραν να ξεσηκώσουν και τους ψαράδες…

5

Εχθές από τις 12.00 μέχρι αργά το μεσημέρι έκλεισαν για πρώτη φορά οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας από κινητοποίηση παράκτιων αλιέων. «Ψαράδες ενωμένοι ποτέ νικημένοι» και «Μπασιάκο δεν κάνεις ούτε για τσοπάνης» τα συνθήματα. «Η κυβέρνηση κατάφερε να κατεβάσει στον δρόμο ακόμα και τους ψαράδες», το σχόλιο των περαστικών.


Παράκτιοι αλιείς από ολόκληρη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου, στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή και ακολούθως στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό. Εκπρόσωποι του υπουργείου αρνήθηκαν τη συνάντηση, οι αλιείς παρέμειναν στην είσοδο του υπουργείου και τελικά γύρω στις 2.30 το μεσημέρι δέχτηκε να τους συναντήσει ο υφυπουργός Αλ. Κοντός.


Εκπρόσωποι των αλιέων διευκρίνισαν ότι εκπροσωπούν 30.000 οικογένειες, διαθέτουν 18.000 σκάφη. Εκτός των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν (με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου), με τα έντυπα απογραφής της Ε.Ε. όσοι χρησιμοποιούν πάνω από δύο δίχτυα θα μείνουν για πάντα παράνομοι, αφού η Ε.Ε. με οδηγία επιβάλλει τον περιορισμό των εργαλείων.


Πηγή: Ελευθεροτυπία, 21/11/2006