Αρχική Νέα Τοπικά Επιδοτήσεις σε όλους, ή «τρακτέρ» χριστουγεννιάτικα

Επιδοτήσεις σε όλους, ή «τρακτέρ» χριστουγεννιάτικα

9

Για αγροτικές κινητοποιήσεις, εν μέσω Χριστουγέννων, προειδοποίησε χθες ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας (ΓΕΣΑΣΕ) Γιώργος Γωνιωτάκης, εάν, όπως είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, δεν ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου η καταβολή του συνόλου των αγροτικών επιδοτήσεων στους παραγωγούς.


Κατά τον κ. Γωνιωτάκη, υπάρχει λανθασμένη εικόνα σχετικά με το 1.100.000 παραγωγούς, που εμφανίζονται να δικαιούνται επιδοτήσεις. Οπως εξήγησε, επιδοτήσεις δεν παίρνουν μόνον οι «πραγματικοί» αγρότες, δηλαδή όσοι έχουν εισόδημα μόνον από αγροτικές ασχολίες, αλλά και επαγγελματίες, π.χ. γιατροί, δικηγόροι κ.ά., οι οποίοι διαθέτουν κάποιες καλλιέργειες. Ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ αναφέρθηκε και στο «μοίρασμα των δικαιωμάτων από το εθνικό απόθεμα», δηλαδή στα κονδύλια που συγκεντρώνονται από περικοπή επιδοτήσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δράσεις υπέρ των νέων αγροτών. Επ’ αυτού είπε πως το υπουργείο δεν έχει απαντήσει επίσημα, ούτε για το πόσα χρήματα συγκεντρώθηκαν ούτε για το πώς και σε ποιους μοιράστηκαν.


Επιπλέον, υποστήριξε ότι λειτουργούν «καρτέλ» και σε άλλους κλάδους, όχι μόνο στο γάλα, ενώ κατήγγειλε την ύπαρξη «βιομηχανίας» μεσαζόντων που εκτινάσσουν τις τιμές μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης.


Πηγή: Ελευθεροτυπία, 21/11/2006