Αρχική Νέα Τοπικά Αλλαγή φρουράς στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Αλλαγή φρουράς στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

8

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε χθες το μεσημέρι, η τελετή παράδοσης – παραλαβής, από τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σέργιο Τσίφτη, στο νέο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, κ. Ιωάννη Λέκκα.

Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και εκπρόσωποι φορέων της Λέσβου. Καλωσορίζοντας τον νέο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Ιωάννη Λέκκα, ο  απερχόμενος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Σέργιος Τσίφτης είπε « Σε καλωσορίζω στην Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, με την βεβαιότητα ότι θα επιτύχεις στο έργο σου. Γνωρίζω τις ικανότητες που έχεις και που οδήγησαν την κυβέρνηση και το Υπουργικό Συμβούλιο να σε επιλέξει σε αυτή την κρίσιμη και νευραλγική θέση. Σήμερα πρόσθεσε ο κ. Τσίφτης υπάρχει μια αισιοδοξία στο Βόρειο Αιγαίο που οφείλεται στην αναστροφή του κλίματος σε ότι αφορά την απορρόφηση του ΠΕΠ καθώς από το 9% που ήταν η απορρόφηση του ΠΕΠ όταν ανέλαβα τα καθήκοντα μου έχει φθάσει σήμερα στο 41,1% της Δ.Δ. του προγράμματος. Με τη δική σου καθοδήγηση, την βοήθεια της αυτοδιοίκησης και την συμβολή όλων των υπηρεσιών είμαι βέβαιος ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα. Σε καλωσορίζω για άλλη μια φορά στη Μυτιλήνη και σου εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σου».


Ο κ. Τσίφτης  ευχαρίστησε επίσης  τον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, για την στενή συνεργασία που είχε μαζί του αυτούς τους 32 μήνες της θητείας του και για τον τρόπο με τον οποίο  όπως είπε τους μήνες αυτούς ανέδειξε τα ζητήματα της νησιωτικής Ελλάδας.

Επίσης ευχαρίστησε τον βουλευτή Λέσβου κ. Γιάννη Γιαννέλη, τον Γενικό Διευθυντή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιώργο Βαθρακούλη για τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο υποστηρίζει τα θέματα της Περιφέρειας, τον Προϊστάμενο της ΔΙΣΑ κ. Στέφανο Αγαπητό, τον Προϊστάμενο της ΕΥΔ κ.Δημήτρη Φυτά, όλους τους Διευθυντές των Υπηρεσιών και τους Υπαλλήλους της Περιφέρειας, τους Συνεργάτες του καθώς και τους εκπροσώπους του Τύπου για την συμβολή τους στην ενημέρωση των πολιτών και για  την καλόπιστη κριτική που άσκησαν. 


Ο νέος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Ιωάννης Λέκκας αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στην σύντομη ομιλία του τόνισε:

«Ευχαριστώ το Υπουργικό Συμβούλιο και την Κυβέρνηση, να κάνει δεκτή την πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ.Προκόπη Παυλόπουλου, με την οποία ορίστηκα Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αυτής της νησιωτικής ευαίσθητης, αλλά και  πολύ όμορφης Περιφέρειας. Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Είναι πρόκληση αλλά και πολύ μεγάλη ευθύνη. Γνωρίζω ότι διαδέχομαι ένα ικανό και άξιο Περιφερειάρχη και για μένα η πρόκληση είναι διπλή. Πρέπει οπωσδήποτε να επιτύχω. Θέλω να γνωρίζετε ότι η πόρτα μου θα είναι ανοικτή σε όλους, τους κοινωνικούς φορείς και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού. Ενόψει και της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου, θα ήθελα να θεωρείτε την συνεργασία μας αυτή δεδομένη. Επίσης συμπαραστάτες στο έργο μας θα είναι ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης  που σήμερα μας τιμά με την παρουσία του καθώς και οι βουλευτές των Νομών. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ». 

 

Ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης στον σύντομο χαιρετισμό του εξήρε το έργο που επιτέλεσε  ο κ. Σέργιος Τσίφτης τους 32 μήνες της θητείας  του στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου . «Σήμερα θα ήθελα να του πω ένα μπράβο για το έργο του καθώς  για την συμβολή του στην διαμόρφωση ενός σχήματος για τη διαχείριση του Δ΄Κ.Π.Σ».  Στον νέο Γενικό Γραμματέα κ. Ιωάννη Λέκκα ο κ. Υπουργός ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του. Με θερμά επίσης λόγια αποχαιρέτησε τον κ. Τσίφτη και ο βουλευτής Λέσβου κ. Γιάννης Γιαννέλης ενώ καλωσορίζοντας τον νέο Γενικό Γραμματέα του ευχήθηκε καλή παραμονή και παραγωγικό έργο προς όφελος των νησιών μας». 

 

Τέλος οι εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας επέδωσαν στον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Σέργιο Τσίφτη, αναμνηστικές πλακέτες.

Πηγή: ΕΡΑ Β.Αιγαίου, 22/11/2006